Kilokiukuttelija

8.9.2015

Kipu lisää kiloja?

Ehti tässä jo nyt pikku nytkähdys alaspäin tapahtua painossa, ja lopputulemana oli 76,1 kg -jee!
Senttejä oli lähtenyt vyötärön kohdalta viisi ja pömpön vararenkaan kohdalta  neljä.

Mutta sitten viikonloppuna nitkautin selän kun jalka lipsahti ja siitä asti olen potenut alaselkäkipua aika lailla.
Mielenkiintoista oli, että vaikka syömiseni eivät muuttuneet viikonloppuna, paino nousi yhdessä päivässä kilon (!?!).
Onkohan kyseessä vain jokin nesteiden kertyminen tms vai voiko kipu asettaa kroppaa johonkin stressitilaan ja kerryttää painoa?
Stressihän meikäläisellä saa aikaan ummetusta eikä painon pudotus onnistu, mutta ennen ei ole kipu ollut mitenkään vaikuttava tekijä - tuo polvihan kiukuttelee joka päivä. Ja stressiä ei ole mitään ihmeempää, samat ratkaisemattomat asiat ne on edelleen ratkaisematta. Ainakaan en tunne olos stressaantuneeksi.
Vai onkohan kyseessä kivun määrä ja tabujen nappaamisen tarve?

No, ainakin voi riemuita siitä, että vielä viime viikolla paino oli uudessa alakohdassa :D Jospa se tästä nyt laskee sitten jos ja kun tuo selkä helpottaisi.

Jotenkin on olo nyt jos ei tyyni, niin ehkä alistunut, mutta ei supernegatiivinen. Edelleenkään asiat, joiden edistymistä on tässä odoteltu, eivät ole edistyneet, ja välillä ahdistikin ihan täysillä. Nyt pyrin, ja onnistun olemaan ajattelematta asiaa sen enempää.
What happens, happens, when it happens. Ei kai sitä muuta voi toivoa ja olettaa.4 kommenttia:

 1. Uskon täysin, että tuo on totta. Tosin kipulääkkeet myös aidosti turvottavat myös.

  Minähän olen tässä kolmatta viikkoa taistellut flunssaa vastaan. Nuha saa aikaan päänsäryn, jonka takia pitää ottaa välillä nappia naamaan.

  Alan uskoa, että se kivun aiheuttama stressi jotenkin vaikuttaa. Mulla pitäisi paino pudota kaiken järjen mukaan tällä hetkellä suht nopsaan, mutta hyvin vähän tapahtuu mitään.

  Välillä mullakin usko on koetuksella, mutta sitten jostain paukkaa taas kova luottamus painonpudotukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin aloin miettiä, että olisko ne ne kipulääkkeet.. kun nyt se pitää kiinni tuosta yhdestä kilosta jonka se tupsautti päälle. No, pakko vetää vielä nappeja hetki, että tuo kipu katoaisi ja sen jälkeen nähdään mitä tapahtuu jos tapahtuu..

   Poista
 2. Itselläni ainakin nesteet kerääntyy ja poistuu nopeaa tahtia. Esimerkkinä painoin eräs aamu vaikka 60 kiloa. Oli menoja päivällä ja seuraavana aamuna painoin kaksi kiloa enemmän, vaikka vatsani oli tyhjä (olin käynyt vessassa useamman kerran). Sitä seuraavana aamuna painoni oli puoli kiloa vähemmän kuin silloin ekanaa aamuna, eli 59,5 kg.
  .
  Ruokirn määrä ei kauheasti selittänyt, söin kuitenkin suht normaalisti. Mutta niin se paino vaan pomppii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se mullakin. Siksi tuo Kekkosmetodi punnituksessa on ihan ok - ei päivittäisistä muutoksista niin väliä, vaan pitkän matkan tulokset :)

   Poista