Kilokiukuttelija

26.11.2011

Johan myrkyn lykkäs

Tai miksipä sitä pitäisi olla yllättynyt. Tietenkin seuraamukset on sitä mitä on kaiken tämän holtittomuuden keskellä...Selvennykseksi hiukan: tämä blogihan on ollut kiukuttelua siitä, miksi en laihdu vaikka syön liikaa lihottavia asioita. Fysiikan lakien mukaan näin on mahdotonta käydä ja olen kuitenkin asian kanssa rimpuillut. Tiesin ja ehkä odotinkin, että jossakin vaiheessa se todellisuus sitten kolahtaa oikein kunnolla. Reality? Check!

Tämän viikon tiistaina olin illalla riisuutumassa sattumoisin peilin ääressä ja hätkähdin, kun sivusilmällä huomasin, että jostain ihmeen paikasta peiliin ilmaantui ruho. Muodoton keskikeho, jossa vatsa lösöili kuin rekkakuskilla konsanaan. Olin kuin äitini ja tätini, jotka ovat molemmat omppukroppaisia ja nimenomaan kasvattivat muhkea keskivartalon. Tajusin, että jotain pitänee tarkistaa. Onhan ne housutkin alkaneet kiristää. Siis ne housut, jotka eivät koskaan ole kiristäneet. Jotain lienee tapahtunut.

Seuraavana aamuna menin vaa'alle ja sainkin sitten sen todellisuuslaskun: 77,8 kg. Tällaiselle pätkälle se on huikea luku, ja suurempi kuin koskaan. En siis ole koko elämäni aikana ollut näin paksu läski.

Ja sehän sitten edellyttää toimenpiteistä. Ja sekös vituttaa. Eikös tän pitänyt mennä niin, että vaan kiukuttelen ja vaadin ja elämä hoitaa asian puolestani?? Ei näköjään.

Keskiviikkona aloitin sitten taas karppilinjan ja kaikki kotona olevat hiilarikarkit ja herkut saavat nyt puolestani olla. Sovin, tai oikeastaan käskin, miestä pitämään huolen, että hän ei tuo kotiin mitään sellaista herkkua itselleen, josta minäkin pidän. Koska minähän sen myös sitten söisin.

Lupaan etten ryhdy saarnaajaksi, ituhippimeditoijaksi tai aina-oikeassa-olevaksi maailmanparantajaksi tämän asian kanssa. Ei tästä nyt mikään uusi ihana autuus ala, enkä tiedä montako kiloa edes saan pois, mutta nythän on pakko jotain tehdä. Ja en muuten (ainakaan vielä) aio persettäni nostaa liikunnan suhteen, ehei.
Ongelma lienee se, että kun pari vuotta sitten aloitin karppauksen ekan kerran, paino ei loppujen lopuksi sitten paljoa pudonnut, eli karppaus ei minulla ehkä toimi. Tosin en suostu millekään pistelaskunälkäliikuntakuurillekaan, joten pitää nyt katsoa mitä tapahtuu.

Ei hyvä, mutta minkäs teet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti