Kilokiukuttelija

26.1.2017

Mansplaining

Hiukan jatkoa ja sivuraidetta edellisen postauksen lopussa olleeseen asiaan: eli miehiin, jotka Kertoo Naiselle Miten Asiat On.

Harvemmin töissä onneksi tähän törmää, joskin sain kollegalle heittää yhden "thanks for mansplaining this!" -kommentin hänen ystävällisesti väännettyä rautalangasta itsestäänselvää asiaa, jota en voinut käsittää, koska hän oli unohtanut sisällyttää asian ytimen kyseiseen käsillä olleeseen tekstiin..

Anyhoo, näin vapaana/sinkkuna/leskenä/mikälie törmään tuohon usein nimenomaan liikunnan/urheilun/salikäynti-teemojen yhteydessä.

Ei ole yksi eikä kaksi miestä, joiden mielestä minun tarvitsee vain valita joku laji, ja tykätä siitä ja ah ja oooh, saan adrenaliiniryöpyn ja rakastun lajiin ja alan harrastaa sitä hamaan loppuun asti. Jep jep.
Mutta kun ne pahvit ei tajua, että olen laiska paska! :D

Saan ah-niin-ihanan alentuvaa kertomusta siitä, miten liikunta on hyväksi ihmiselle (really???) ja on hyvä pitää kehostaan huolta (no enpä v**u tuotakaan tiennyt!!).
Siis OIKEESTI - luuleeko ne, että olen istunut sohvaperunana sata vuotta ja vaan odottanut hetkeä, jolloin joku valaisisi minua asiasta, josta minulla ei tietenkään ole mitään tietoa, ja lamppu syttyy pään päällä ja ryntään ostaa uudet treenikamat ja lähden radalle??

Toki pitää olla ehkä ymmärtäväinen ja olettaa, että ennemmin ehkä kyse on siitä, että koska he itse ovat liikunnallisia, heidän on mahdoton käsittää, että on olemassa minun kaltaiseni täysin liikkumaton laiskiainen, ja jankkaaminen on ehkä enemmän heille itselleen asian selventämistä ja sen käsittämistä, että oikeasti näin liikkumattomiakin ihmisiä on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti