Kilokiukuttelija

11.4.2023

Itsekäs Ozempicin käyttäjä

Näköjään mennyt vuosi edellisestä bloggauksesta 😲
Ja on tapahtunutkin asioita!
Jostain syystä en vaan ole muistanut lainkaan kirjoitella asioista tänne.

Mutta jos mennään aikajärjestyksessä:
Muutama päivä viime vuoden kirjoituksen jälkeen kävin katsomassa ihanaa mökkiä ja ostaa pamautin sen saman tien. Kun natsaa, natsaa..
Mökki on pieni, mutta just mulle sopiva. Alkeellinenkin, eli kantovesi. Mutta oma lampi ja oma rauha, eipä muuta sitä tarttekaan 💓

Ja toteutin suunnitelmani kesäasumisesta, toukokuusta syyskuulle. Onneksi etätyöt mahdollistaa mökillä olemisen pitkiäkin aikoja. 
Mökki ei ole talviasuttava, tai ehkä olisi, mutta sähkön hinnat oli tapissaan kun tein sähkösoppareita, joten ei tullut mieleenkään viettää aikaa mökillä talvipakkasten keskellä. Tosin ei se olis ollut muutenkaan mitenkään superihanaa kipittää ulkohuussiin -20 kelissä.

Kohta alkaakin tämän vuoden mökkikausi, ei oikein malta edes odottaa sitä. Viime vuonna tutustuin myös avantouinnin saloihin ja mökillä saikin kokeilla ky-hyl-mää vettä keväällä. Ihanan raikas tapa herätä töihin!

Mitäs muuta?

No mies!

Eli nyt pääsee sanomaan, että tapahtuipa sitä jotain viime vuonna.. kun löytyi mies. 
Manifestointilistankin kriteerit nappasi aika hyvin. Tyypillä oli jopa ensitreffeillä päällään sellainen pusero, jonka jostain syystä manisfestointilistaa täyttäessäni näin jostain syystä sieluni silmillä 😝
Kohta kuusi kuukautta takana yhdessäoloa ja hyvin menee. Ollaan huolestuttavan paljon samanlaisia monessa asiassa ja sama makukin hyvin monen asian suhteen. Melkein sellaista spooky-tasoa osa noista.
Vähän haasteita asettaa se, että kyseessä kaksi aikuista, joilla molemmilla omat kodit ja omat mökit, että missä milloin ollaan jne. Mutta eiköhän nämä kuviot lutviudu sitten hiljalleen. 


Sitten otsikkoon.. Eli Ozempic!
Olen edelleen käyttänyt sitä, 2,5 v. takana. Ne -20 kg edelleen pätee, tosin uuden suhteen haasteena tulee herkkuperseily, mieskin kun tykkää sekä suolaisesta että makeasta herkuttelusta. Eli parin kilon heittelyyn pitää kyllä tarttua ajoissa. Ehkä kesällä sitten saa homman ruotuun kunnolla kun on itsekseen mökillä eikä kainalo+sipsipussi+leffaa ole koko ajan tarjolla. 

Lääkkeellähän on huikea suosio nyt maailmalla ja pula todellinen. Siksi onkin noussut julkisuuteen näkemyksiä, että lääkettä ei saisi läskit käyttää, jotta sitä riittää diabeetikoille.
Ymmärrän diabeetikoiden haasteet, mutta ymmärtääkseni Ozempic ei ole AINOA lääke heille. Hyvä, toimiva ja tärkeä kyllä, mutta ei ainoa. Onhan diabeetikoilla ollut muita lääkkeitä ennen Ozempicin kehittämistäkin. Lääkepulahan on aiheuttanut huikeita ongelmia joillekin sairaille, joilla ei ole mitään muuta lääkettä kuin X, joka myös kärsii tuotanto-ongelmista ja sairastavat ovat oikeasti helisemässä oireiden kanssa... eli sympatiaa tarjoan diabeetikolle toki, mutta ostan omat Ozempicini ja käytän ne kyllä. Sori siitä.

Syksyllä kävin Tallinnassa hakemassa useamman kynän ja nyt keväällä kävin Ruotsissakin hakemassa satsin. Kieltäydyn kokemasta tästä syyllisyyttä. Ozempic on muuttanut elämäni, nostanut elämänlaatua ja parantanut terveydentilaakin ja onneksi minulla on varaa hankkia ainetta. En pyytele anteeksi sitä, että ostan ja käytän sitä. 

2 kommenttia: