Kilokiukuttelija

30.4.2013

Pysähtyneisyyden tila

Jälleen ei ole tullut kirjoiteltua, koska ei ole mitään kerrottavaa. Ja se viekin ajatukset siihen, että onko tämä blogi niinkään kilokiukuttelua vai joulukilokiukuttelua varten?
Koska tämä taitaa nyt olla kolmas vuosi kun käy samoin: alkuvuodesta blogausta usein, pohtimista ja kilojen kiukuttelua. Maaliskuun tienoilla hiljenee ja sitten taas tammikuussa uusi herääminen.
Eli suurimman osan ajasta tämä on käyttämättä, koska "ei ole kerrottavaa", joko siksi, että kiloja kertyy eikä niitä jaksa raportoida, tai kilot pysyy paikoillaan, joka myös on harvinaisen tylsää raportoitavaa.

Hmm.. tosin "kappas, lihoin taas kilon" -tyyppinen blogi voisi olla erilaisuudessaan harvinainen ollessaan rehellinen. Mutta jostain syystä vaikka laihdutusblogit ovat kai näköjään suosittuja, niin lihomisblogit eivät ole. Miksi?
Siksikö, että se olisi tylsää luettavaa vai siksi, että se olisi liian masentavaa? Koska kirjoittaja ei ehkä kuitenkaan riemumielellä niitä kiloja kartuttaisi ja raportoisi, ellei kyseessä olisi entinen syömishäiriöinen, joka on terveellä tiellä keräämässä lisää painoa.
Kirjoittaja olisi kuitenkin tavallinen Maija Meikäläinen (koska eihän Matti Meikäläinen sellaista blogia ikinä pitäisi), ja Maijaa varmasti ahdistaisi ne karttuneet kilot. Ja sen sanominen ääneen, että söin taas sitä ja tätä ja selvästi lihon, olisi ehkä niin tuskallista Maijalle, että tuska välittyisi lukijoillekin ja sen jälkeen kaikki olisivat massamasokisteja.

Koska sekin olisi ehkä sitten mahdollista, että jos Maija oikeasti kirjoittaisi kartuttamansa kilot, hän joutuisi kohtaamaan kaiken syömänsä sekä syyt siihen ja silloin voisi jopa käydä niin, että hän alkaisi miettiä ja päätyisi lopulta lopettamaan lihomisen. Ja ah, taas oltaisiinkin sitten laihdutusblogissa!

Niin ja missä tilanteessa itse olen? Siinä pysähtyneisyyden tilassa. Kilojen osalta, kai muuten tässä elämä mennä surisee eteenpäin :)
Paino on siinä suunnilleen 74,5 kieppeillä koko ajan. Tiedän, että asiantuntijat ovat sitä mieltä, että ei ole olemassa jotain (korkeampaa) painoa, jossa kroppa "tykkää olla", mutta ainakin omalla kohdalla tilanne on se, että tähän pääsen kun teen vähäisiä muutoksia. Jos haluan tästä saada painoa alaspäin, alkaa se vaatia niitä Suuria Muutoksia, eli liikuntaa ja/tai ruokavalion tiukkaa kuria.
Koska en kumpaakaan aio ja jaksa tehdä, täytynee hyväksyä, että tämä on se kilomäärä, jolla mennään. Tästä se ei tokikaan saisi enää lähteä nousuun, mutta katotaas taas miten jouluna käy... Mutta hei, tästähän saisi ehkä uuden kiukuttelun aiheen??

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Ajattelin kertoa, että lainasin pätkän tästä merkinnästäsi omaan blogiini. Se löytyy osoitteesta http://nonpun.me/2014/12/24/onko-olemassa-lihomisblogeja/
  Kiitos (ja anteeksi).
  PS: Toivottavasti elämässäsi menee hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sitä nyt anteeksipyytelemään rehellistä lainausta :-)
   Tsemppiä blogiin, pitää käydä lukemassa!

   Poista