Kilokiukuttelija

17.12.2013

Joulu on taas..

..tulollaan eikä tietenkään minkäänlaista joulu(k)ilokuria ole tiedossa näin etukäteen.
Mutta. Tuossa männä viikolla vahvistui kyllä se ajatus, että joulun, tai siis uudenvuoden jälkeen haluankin taas tehdä ryhtiliikettä.

Tämä tarve tulee ihan puhtaasti fyysisistä syistä: jokin aika sitten minulla on alkanut tulla närästystä. Oletan, että se tulee näistä ruokamääristä joita vedän. Ehei, ei siis herkuista, joita kuitenkin vedän maltillisesti per päivä. Ruokaa syön taas vanhaan 90-luvun malliin näköjään taas isoja rekkamiehen annoksia.

Närästys ei ole kivaa, mutta lisäksi siitä tulee ikäviä kummittelevia muistoja: läheiseni kuoli vatsasyöpään ja muistan hänellä olleen vahvaa närästystä muutama vuosi ennen syövän toteamista. Ja juu ei, en tässä nyt ole syöpää itselleni kehittelemässä, mutta hyvähän se on, jos mistä tahansa asiasta ottaa itselleen syyn ryhtyä toimenpiteisiin.

Mutta ei toki ennen joulua tai siis uutta vuotta :D

Siihen asti tässä suunnittelen nyt kaikkea ihanaa syötävää ja mietin, mitä herkkuja sitä jouluksi ostaisikaan.
Kokeilin jo Hesarin viime viikolla esittelemää herkkua, Millionaire's Shortbread. Kaloreita tuossa leivonnaisessa lienee jotain vähän alle triljoona, mutta hyvä asia on se, että ei tuota voi syödä kuin vähän kerrallaan.
Tein tuota siis jo perjantaina, ja vieläkin on puolet syömättä.

Joulun jälkkäriksi olen miettinyt josko tekisin toista Hesarin esittelemää tuotetta, jouluhalkoa. Tosin en halua käyttää rommia, se ei makuna kiinnosta, joten mietin, josko sen korvaisi Bailey'silla.

Tuokin lienee sellainen ytysuklaapakkaus, joten ei tarvitse paljoa kerralla vetää, niin tulee äklö olo. Hyvä :-D


Nyt siis odotellaan joulua suunnitellen ruokalistoja ja uudenvuoden jälkeen hiukan tiukkaa itseruoskintaa ja kurinpalautusta. Kai. Ehkä. Kuuluisat viimeiset sanat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti