Kilokiukuttelija

21.9.2014

Vuorotyöläisen vaimona

Tai siis vaimokkeena, kun ei naimissa olla. ..
Niin, siis kun tekee itse hommia kotoa käsin, eikä siis liiku ma-pe 8-16 työaikojen mukaan, menee päivät ihan sekaisin. Ja vielä kun puoliskon työvuorot menee miten menee, ei "normiarki" oikein enää päde lainkaan.
Tänään olen tehnyt hommia koneella koko päivän ja ihmetellyt, kun on niin hiljaista täällä bittiavaruudessa. Sitten äkkiä muistan, että nythän on sunnuntai! Kaikkihan tekee tietenkin mitä lie vapaa-ajan juttuja.

Päivien järjestyksellä ei ole mitään merkitystä, eikä tuo meikäläistä kyllä haittaa. Tosin ihmettelen sitten aamulehteä hakiessa, että miksi ei ole mitään postia tullut.. :D

Kun ei ole uskonnollinen itse, niin eihän sillä ole väliä, että on sunnuntai; lepopäivää ei tarvitse pyhittää.Nyt olisi hyvä käydä kaupassa, mutta ainakin ruokavalikoimat ovat suppeammat näin sunnuntaisin. Tai siis tuoretavaroiden osalta.

Tosin kaikki vuorotyötä tekevät ovat varmaan samassa tilanteessa; päivien järjestys on mitä on.
Kaipa se joitakin häiritsee enemmän kuin muita.
 Nettiä surffailessa törmäsin taas aivan käsittämättömän typerään nollatutkimukseen Me Naiset -lehden sivuilla. Siis anteeks vaan: viis siitä, mitä muuten elämässä teen (painonhallinnan suhteen), mutta kun käyt kerran viikossa vaa'alla, pysyt normaalipainossa. Excuse me??? Käsittämätöntä paskaa! Kuka näitä lukee? Ja kuka näitä uskoo?? "Kun tietää joutuvansa kohta vaa'alle, on enemmän varuillaan sen suhteen, mitä laittaa suuhunsa." Annamunkaikkikestää...

5 kommenttia:

  1. Meillä minä teen kolmivuorotyötä ja mies tekee 9:45-19:15 välillä päivästä riippuen. Molemmat ollaan 1viikonloppu kuukaudessa vapaalla ja harvoin tähän mennessä on oltu yhtä aikaa.
    Nyt on kuiten tehty päätös että mies toivoo vapaat mun vapaiden mukaan. Saadaan yhteistä aikaa ees joskus.
    Keväällä oli tosi raskasta ko meillä oli vappuaatto yhtä aikaa vapaa ja seuraava yhteinen vapaa oli sitte kesäkuun tokalla viikolla. Se oli mun elämäni raskas toukokuu.
    Onneksi mies pystyy nykysin jo toivomaan vapaita ja mie saan omat työvuorot niin ajoissa, että mies ehtii toivoa.
    Vuorotyöt ja parisuhde on huono yhtälö. Sinkkuaikana se oli kivaa.

    VastaaPoista
  2. Nyt tarttee sanoo, et mulla toi vaa`alla hyppiminen toimii, vaikka en kylläkään minkään lehtijutun perusteella ole sitä alkanu harrastamaan. Melkein joka aamu katon mitä paino on ja nyt on 40kg pysyny poissa jo yli vuoden. Heti jos paino on noususuunnassa, niin katon tarkemmin mitä syön. Vielä olis 10kg toiveissa tiristellä pois, mutta tärkeempää on, että osaan hallita saavutettua painoa. Ja siinä hallinnassa toi vaa'alla käyminen kyllä jeesaa ainakin mua :) Lotte

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulle jutussa olekaan ongelma tuo vaa'alla käyminen (harrastan itse Kekkosvaakailua) vaan jutun tyyli: ikään kuin kerran viikossa vaa'alla käyminen olisi ainoa, mitä tarttee tehdä ja a vot, paino pysyy hallinnassa. Eiköhän siinä pidä vähän pitää silmällä myös sitä, mitä käden ja suun välillä tapahtuu. Juttu oli siis surkeasti tehty! :-)

      Poista
  3. Tuolla sivuilla oli myös jäätelödieetti. Voi hyvä tavaton!

    Noin yksinkertaisia jutta ei kyllä saisi julkaista. Tai ehkä ne vaan kirjoittaa niitä täytteeksi tai klikkauksia saadakseen noita juttuja, mutta kaikki tietää, ettei nuo ole totta. Ei tuossa kyllä ole mitään järkeä, paitsi mainostulojen kannalta...

    VastaaPoista
  4. Ajatella, jos se olisikin niin yksinkertaista, että kerran viikossa aamutuimaan nousisi vaa'alle. Sen lienee jokainen viitsisi tehdä, joten eipä olisi enää ylipainoisia. :) Mutta siis kyllä kerran viikossa itsensä punnitseminen parhaimmillaan on motivoimassa pysymään terveellisissä elämäntavoissa, mutta se ei ole/voi olla painonhallinnan kulmakivi. Pahimmillaan taas (jatkuva) punnitseminen voi johtaa siihen, että plussatuloksen jälkeen "masentuu" ja ikään kuin luovuttaa. Toisinaan pitäisi kait enemmän uskaltaa luottaa omaan olotilaan, eikä stressata painonvaihteluista. Minä paraskin puhuja. ;)

    Kolmivuorotyön ja painonhallinnan yhdistäminen on haasteellista. Ei niinkään liikkumisten suhteen, koska se on minusta itseasiassa vuorotyöläisenä helpompaa, mutta nukkumiseen sillä on negatiivinen vaikutus. Ja säännöllinen ruokarytmi ei myöskään onnistu. Mutta näillä mennään. Mahdollista se silti on: laihtua ja hallita. Ellei syö joka päivä jäätelöä. Tosin jos jäätelöllä voi dieetata, pitäisi kait minun sitä kokeilla. ;)

    VastaaPoista