Kilokiukuttelija

8.4.2019

Huomio kiinnittyy olennaiseen

Tässä kun nyt on Sulamoa takana vähän enemmän jo, voisi vähän analysoida miten se vaikuttaa arkeen.
Koska se vaikuttaa.
Niin, joo, se kai se on tarkoituskin :D

Mut siis joo.

Sen käyttö siis saa mut hyvin tietoiseksi siitä, mitä syön. Määrällisesti (paitsi kasvisten osalta ei tokikaan), mutta myös laadullisesti.

Aloittaessani Sulamon olin muutamaa päivää aiemmin käynyt hakemassa ison mässypussin irtsareita (my best friends!).
Jos aloitan jotain kunnon päätöksellä, olen sitten aika tiukkana. Tämä siis tarkoittaa, että en nappaa enää yksittäistä irtsaria ohi kävellessä suuhun, enkä verensokerin laskiessa myöskään yksittäistä suklaapalaa (kaverin tuomasta levystä pari riviä jäljellä vielä).
Syön aamiaisen, "lounaan" ja päivällisen.
Jos olen kotona, lounas on yleensä banaani ja joku proteiinivanukas. Niistä muuten löytyy superherkullisia makuja nykyään eikä pahemmin kaloreita!!

Jos taas menen vaikkapa jonkun kanssa lounaalle, en sinä päivänä välttämättä merkkaa mitään syömisiä, koska en pysty arvioimaan annoksen mittoja ja määreitä.

Mutta siis vaikuttaa tämä myös valintoihin.
Jos lähden lounaalle tai muualle ulos syömään, en ota pizzaa vaan otan vaikkapa jonkun hyvän salaatin. Koska siinä on vähemmän kaloreita :D

Vielä tämä ei ärsytä, eikä vielä ole tullut tarvetta mässyttää. Mutta jos jonain päivänä on illalla vielä "vapaina" kaloreita, syön sen verran irtsareita kuin mahtuu päivään. (Yllättävän vähän pakko todeta :D). Sitten kun tuo satsi on syöty, en toki osta uusia. Mutta eihän niitä pois heitetä!!

Toinen tuhottava olisi Fazerin harvinaiset Pure Ruby -suklaat!
Sattumalta tuli tieto, että sitä tulee myyntiin uudelleen (missasin viimeksi) ja tilasin sitten useamman levyn. Osan annoin ystävälle, joka sitten ei kuulemma tykännyt niistä yhtään.. luulin, että marjasuklaan ystävänä olisi tykännyt, vaan ei.
Itse on käytetty muutama pois, mm. juustokakkuun, mutta kaksi levyä jäljellä.
Eihän ne vuosikausia kaapissa jaksa pysyä hyvinä, joten ne(kin) tarttee tuhota jossain vaiheessa.

No, ensi viikolla on kauan odotettu reissu Atlantin toiselle puolelle, ja siellä voin taata, että EN syö vähän ja terveellisesti! :D
Sen jälkeen onkin hyvä taas sulatella Sulamolla kiloja...

4 kommenttia:

 1. On muuten jännä miten tuo asioiden kirjoittaminen näkyville muuttaa käytöstä. Ihan oikeastaan minkä vaan asian kohdalla, mutta erityisesti syömisten kanssa.

  En usko, että kirjaamatta jättämiset haittaa, kunhan ei vedä överiksi. Ja jos vetää, niin sitten vetää. Sehän se juttu on, että miten elää suurimman osan ajasta, muutama överipäivä ei siinä tunnu missään.

  PS. Kateellinen reissusta, omaa lomaa haaveilleessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis jos jää mässis päälle se on menoa. Koska en pidä mitään tiettyä aikataulua tässä nyt, ei haittaa vaikka välillä tulee takapakkeja, sitten vaan jatkettava. Nyt on sellainen fiilis, että mässis EI jää päälle, mutta.. No, kalori kerrallaan :D
   (saat olla kateellinen reissusta, mäkin oon enkä ees oo vielä kentällä ;)

   Poista
 2. Mä teen enemmänkin pistokokeita sulamolla, koska jokapäiväinen samojen asioiden merkkaileminen on tylsää ja ahistavaa. Mutta kyllä niitä ylläreitä on tullut, esim. kirjolohikiusaus, mun vakkariannos, perkele yli 500 kaloria! Ilmankos pt:n ohjeessa tuolle kiusaukselle olikin ihan miniannos. Äh! Ilmankos tässä ollaankin läskiosastolla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle toimii excelnatseilu, sitä ei voi huijata, eli siis itseään ei voi huijata..
   Mulla pähkinät (vaikka hyvää rasvaa onkin) pitää pitää aamujugurtissa vähempää.. Niitä lorautin ennen kourallisen huoletta!

   Poista