Kilokiukuttelija

3.4.2019

Sulamassa Sulamossa

Meni tuossa äskettäin vanhenemispäivä ohi. Oli oikein mukava päivä, olin suunnitellut (tietenkin) mitä kaikkea hyvää syön päivän kunniaksi :D
Ystävien kanssa tavattiin ennen ja jälkeen Virallista Päivää, mutta kyseisen päivän vietin tyytyväisenä Mövenpickin Swiss Chocolaten ja hyvän leffan kanssa.

Paria päivää aiemmin ystävien ollessa täällä yhden kanssa puhuttiin kiloista ja niiden suuresta määrästä. Testailin nimittäin kaverin tuomia uusia rytkyjä ja olin superkriittinen (tietenkin) omasta ulkonäöstä ja miltä erilaiset makkarankuoret näytti päällä.
Siinä jutellessa kaveri mainitsi käyttävänsä Sulamoa. Kuulemma oppii mitä kaikkea tulee syötyä ja miten "väärin" syö.
Totesin siihen vaan, että mä tiedän täysin mun kilojen syyt: syön liian isoja annoksia. Kulutan vähemmän kuin syön.

No, siinä synttärijädeä nautiskellessa yhtäkkiä päähän vaan pulpahti ajatus: "Voisin varmaan paremmin, jos farkkujen vyötärö olisi löysempi". Tämä siis ei liittynyt mihinkään leffassa nähtyyn, Mövenpickiin tai ajateltuun. Se vaan ilmiintyi.
Seuraavana päivänä aamulla sängyssä löhöillessä kaivoin kännykästä Sulamon esiin ja aloin tutkia.
Kännykässä hyvin näppärä käyttää ja siellä on nimenomaan mahdollisuus merkata kaikki mahdollinen syöty ja kone laskee kaiken valmiiksi. Just mulle tehty!
Kauan sitten kun tein elämäntaparempan, "kutrailin" ja siinä oli oleellisessa osassa excel. Mulle sopii tällainen mittaus ja tietojen tallentaminen.

Siitä on nyt parisen viikkoa, ja otin toki lähtöpainoksi sen Mövenpick-synttärimässäysten jälkeisen päivän :D Se kun oli paras mahdollinen alkupaino, koska taatusti siitä mennään nopeasti alaspäin alussa.
Nyt siitä alkupainosta on lähteny 2,8 kiloa. Koska kuitenkin jotenkin henkisesti ajattelen, että oikea lähtöpaino oli kilon vähemmän, olisi lähtenyt 1,8 kg.

Tällä kertaa en ota asiasta näppylää, eikä mulla ole aikataulua. Välillä on kaverien kanssa ulkonakäyntiä, ja niinä päivinä en vaan merkkaa mitään tiedostoihin, koska olisi hankala arvioida mitä missäkin ruoassa on ja paljonko rasvaa käytetty tms.

Huonosti nukutun yön jälkeen kun peilistä tuijottaa takaisin ryppyinen, lihava ja nuutuneen näköinen naama, saatan todeta "I'm fat and old". Nyt se lause jatkuu "Iälle en mahda mitään, mutta kilot on omassa hallinnassa!".

4 kommenttia:

 1. Sulamo on hyvä! :)

  Olen itsekin kutreillut sen saman Excelin kanssa, itse sain silloin melkein -10 kg. Lasten myötä ne tuli kyllä takaisin, mutta ero ja Sulamo vei ne 10 kg ja vähän enemmänkin. Suositukset myös siis täältä. Nyt en enää aktiivisesti käytä, mutta mulle sopii myös ehdottomasti tuollainen "insinöörimäinen" laihdutustapa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutrailu + punttitreeni = superkapea Kilokiukuttelija! Those were the days...

   Poista
 2. Mä oon kans Sulamon käyttäjä, ollut jo ihan Sulamon, entisen Kalorilaskurin aikoijen alusta asti. Paras laskuri kyllä kun sieltä tosiaan löytyy KAIKKI mahdollinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalorilaskuria yritin silloin joskus, mutta jotenkin se ei pelittänyt. Tää on tosi näppärä kännykässä!

   Poista