Kilokiukuttelija

9.10.2020

Uuden alku?

Ei, ei ole kyse uudesta ihmissuhteesta. Tähän voisi kysyä, että mikä se sellainen edes on 😞Eikä kyse ole uudesta työpaikasta eikä muutosta.

Kyse on siitä, että ehkä, EHKÄ, tämän blogin nimen saa muuttaa kiukuttelusta pois. 

Sinänsä takavasemmalta tuli ehkä ratkaisu siihen, että ei tartte enää kiukutella koska kiloille pystyy tekemään jotain. 

Kävin gynekologilla ja ihan lopuksi tuli juteltua painosta ja sain vinkin mennä toisen, painonhallintaan erikoistuneen, lääkärin vastaanotolle juttelemaan. Tämä siis vaikka painoni ei huitele missään sairaalloisissa mitoissa, painoindeksi kuitenkin ylipainon puolella reippaasti.

Olin googlaillut asiaa jo etukäteen ja mietin, miten vähän kyseisestä tuotteesta on palstoilla löydettävissä (suomenkielisenä). Kysyinkin lääkäriltä, onko tämä jokin julkinen salaisuus, koska niin moni varmasti hyötyisi siitä. 😀Ei kuulemma ole. 

Ja "se" on siis painonhallintaan tehty lääke, Ozempic. 
Kehitetty kai aluksi diabetespotilaille, vielä testivaiheessa, mutta tulossa jossain vaiheessa (ehkä noin 1,5 vuoden päästä) kuluttajille tarjolle laajemminkin. Diabetes-potilaat saavat sen (ymmärtääkseni) Kela-korvauksella, itse joudun maksamaan täyden hinnan. 

Kyseessä on viikottainen pistos, joka vaikuttaa ruokahaluhormoneihin. Eli vähentää halua syödä. Ja koska meikäläinen syö kuin rekkakusi, eli massiivisia annoksia, tämä sopii kuin nyrkki otsaan. Koska en voi syödä isoja annoksia enää, paino pakosta putoaa. Olenkin opetellut alusta asti syömään puolet aiemmasta määrästä. Tuntuu abrsurdilta keittää puolikas riisimäärä, mutta miksipä tekisin entisen määrän, kun en kuitenkaan voi syödä kuin osan. Hävikkiä ei harrasteta!
Lisäksi herkut jäävät vähemmälle, kun ei yksinkertaisesti jaksa/halua syödä niitä paljon. 

Pari viikkoa takana ja paino pudonnut neljä kiloa 😳

Lääkäri sanoi, että ainoa este tuotteen pysyvään käyttöön on hinta, muuten tätä voi käyttää vaikka loppuelämänsä. Toki tarkoitus kai lienee, että ihminen oppii syömään pienempiä annoksia ja sitten voi jättää lääkkeen pois. Omalla kohdalla mietin, että tartten ehkä sen lääkkeen vaikutuksen, koska muuten saattaa tulla nälän tunne, ja annoskoot kasvaa, jotta "tulee täyteen". 

Saa siis nähdä josko kiukuttelu saisi jäädä hiljalleen pois 😀!

2 kommenttia:

 1. Oho! Wau! Pikagoogletus kertoi että oho, melko kallis tosiaan on, mutta varmaan halpenee kun rinnakkaisvalmisteita tulee jossain vaiheessa markkinoille.

  Haluun ehdottomasti kuulla että miten homma sulla etenee!

  Mä oon saanut niskalenkin koronakympistä (siis oikeesti perkele!) keto-dieetin avulla. Vielä niitä kymppejä olisi muutama karistettavana, että matkaa on...

  Toi lääke ei varmaan toimi keto-dieetin kanssa kun nälkää ei juurikaan ole ja annoskoot jo valmiiksi pieniä, vai onko siinä jokin muukin mekanismi kuin ruokahalun vähentäminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kestää hetki rinnakkaisvalmisteiden tulo kun itse lääkekin vielä testivaiheessa, mutta maksaahan se ruokakin!

   Propsit keton toimimisesta! Mullahan se ei toiminu silloin vuosia sitten, koska söin edelleen enemmän kuin kulutin 😁

   Tuo nimenomaan on sitä kylläisyyshormonia, joten jo pienet ketoannokset ei tarvinne tuota avuksi. Olet siis halvemmalla oikealla tiellä! 😊👍

   Poista