Kilokiukuttelija

31.3.2012

Pitäisköhän tehdä asialle jotain?

Tutkittiin äskettäin veriarovt. Terve näytän olevan paitsi kolesteroliarvoista sain palautetta. Niitä ei muistaakseni kai ole koskaan aiemmin mitattu, joten en tiedä, ovatko arvot olleet aina huonot vai huonontuneet. Sen verran korkeat kuulemma ovat, että pitää alkaa tarkkailla säännöllisesti. Lääkityksestä ei vielä puhuttu mitään, mutta ne maagiset sanat tietenkin sanottiin: liikuntaa ja vyötärönympärys pienemmäksi. Kuulemma ruokailussa ei ole paljon viilattavaa. Sinänsä lohdullista kuulla, kun miettii näitä repsahduksia, että ei ne mitenkään huikean hirveitä ole. Tokikin voisin olla syömättä vaikkapa sipsejä kerran kuussa, mutta en sentään vedä niitä joka päivä.

Korkeat arvot voisi kuulemma selittyä joko sillä, että perintötekijät vaikuttavat tai sitten omilla elintavoilla. Laiha lohdutus olisi ollut se, että jos kyse olisi perintötekijöistä, en voisi vaikuttaa arvoihin mitenkään vaikka kuinka liikkuisin paljon ja söisin oikein.
Tarkistin lähisukulaisten tilanteen ja ehei, siellä ei ole korkeita kolesteroliarvoja.
Mikä tarkoittaa että ongelma ja ratkaisu ovat vain meikäläisen takana.

Kävin lukemassa kolesterolista ja karppauksesta heti illalla ja sen perusteella nyt ei tule hullua hurskaammaksi. Olen nyt kuitenkin harrastanut paljon kasviperäisiä rasvoja vaikka joskus voita ja kermaa käytänkin. Pitää vähän miettiä mitä tuunaisi..

Oli muuten piristävää käydä terveydenhuollon ammattilaisen juttusilla, joka ei syyllistänyt mistään. Oli sitä mieltä, että elämässä kohtuus on valttia eikä myöskään osoitellut sormella ongelmakohtia tai painostanut muuttumaan/muuttamaan.
Jäi hyvä fiilis siitä, että sai apua, mutta ei tarvinnut puolustella omaa omppumahaansa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti