Kilokiukuttelija

12.7.2014

Laiskurin löpinöitä

Loma, heinäkuu ja aurinko tekee tepposensa: ei sitä jaksa notkua koneella pahemmin tai saati sitten kirjoittaa. Kun ei mitään kummempaa edes kuulu.
Tai no, voihan sitä tehdä vaikka tikusta asiaa, tai jälleen tällä kertaa polvesta..

Mökkireissu tehty, miehet haukuttu ja herkut syöty - mukavaa oli, vaikka kelit eivät todellakaan hemmotelleet.
Reissun jälkeen olen käynyt kahdesti lenkillä. Ekalla kerralla tein 4 km hölkän hiekkatiellä enkä välittänyt, vaikka sykkeet nousi välillä sinne Zone 4:een.
Toinen lenkki oli sitten sellainen, että kävelin muuten ja vedin pelkät ylämäet spurtilla.
Ja siitähän polvi riemastu!
Ei siis itse siitä juoksusta, mutta sen jälkeen.. Polvi on nyt ollut siitä asti kipeä :-(

Juu, se kipu ei estäisi kävelyillä käyntiä, mutta laiskuus estää!
Eilenkin aamulla mieleen tupsahti hetkellinen mielenhäiriöajatus, eli "voisihan sitä käydä pienen mutkan kävelemässä". Tukahdutin moisen anarkistiajatuksen heti alkutekijöihinsä.

Periaatteessa lupa laiskotteluun olisi, kun polvea potee, mutta eipä se kipu kyllä oikeasti noita kävelylenkkejä estäisi.

Olen kuitenkin rasittanut sekä polvea että selkää marjastamisella: kävin poimimassa itsepoimintatilalla mansikoita ja sitten olen jo alkanut ratsata lähimetsää mustikoiden osalta.

Olen edellisen kerran poiminut noita "poimi ite!"-marjoja joskus 1990-luvulla ja jostain syystä sain jälleen ihme ajatuksen, että voisi käydä hakemassa satsin.
Ja onhan se kyllä aika raskasta tällaiselle toimistotyöhön tottuneelle sohvaperunalle! Täytyy ihan hattua nostaa niille, jota tuota jaksaa kesän ajan tehdä!
Yhteensä 8 kg niitä sitten vahingossa tulikin, vaikka ei varattu astia edes tullut täyteen :-D Nyt ei sitten tartte miettiä mitä ottaa partaäijän kanssa aamiaiseksi syksyn ja talven ajan!

Kaupassa sitten käteen osui jälleen uusia herkkuja.
Tiedän, eikös blogin pitäisi sisältää aina terveellisiä valintoja ja hyviä suositeltavia painonhallintaa edistäviä tuotteita?
No ei tämä blogi!

Noista kolmesta tuo Crunchy Corn ei ole mitenkään ihmeellisen ihanaa, kaksi muuta on sellaisia ihania suuhun sulavia, vähän kuin Guld Nougat.
Tuo Dukat ei taida olla uutuus, mutta en ole sitä muistaakseni ennen maistanut.
Miehen mielestä nuo on ällömakeita :-D

Päätinkin, että taidan hyödyntää tuon Crunchy Cornin mansikoiden dippaussuklaana.
Kesääni nimittäin kuuluu aina muutaman kerran mansikkasuklaadippaussessio.
Teen siis niin, että sulatan suklaan ja dippaan mansikat siihen ja laitan jääkaappiin kylmenemään voipaperin päälle (tuleepahan vahingossa ostettua voipaperiakin joskus käytettyä johonkin!). Sitten illalla vaikka jollekin leffalle on hyvä noita nautiskella.
Tosin tuossa suklaata menee helposti aika paljon enemmän kuin vain palastellen syödessä.

Mutta vinkkivitonen: kaikki suklaat lienee oikein hyviä käytettynä mansikoiden dippaukseen, mutta muistan pari vuotta sitten jonkun virolaisen valko-marjasuklaan olleen e r i n o m a i s t a. Sain levyn joltain tuttavalta ja se maistui ällömakealta kun yritti syödä palana. Mutta sitten keksin sulattaa suklaan ja yhdistää mansikoihin. Se oli todella onnistunut valinta: mansikat kumosi valkosuklaan liian makeuden. Ja mukana olleet marjapalat oli jotenkin ihanan rapeita.
Googletin ja ainoa Kalevin valkosuklaa jonka löysin, oli mustikkamaku. Tuo ei näytä tutulta, mutta voihan olla, että se ei ollut Kalev-suklaata. 
Taisi muuten alkaa tämä mansikkasuklaadippaustraditio siitä suklaalevystä..

Suklaansyöntitahtini ei kuitenkaan ole mikään päätä huimaava - nytkin pari päivää ostamisen jälkeen noista on kaikista maistettu 1-2 riviä (huomaattehan puolustelevan äänensävyn?). 

Aamulla vedin kyllä oikein terveellisen ja ihanan aamiaisen: kirsikoita ja mansikoita ja muussattua banaania. Tuo bansku ja mansikat muussattuna oli lapsuuden herkku, jota ei usein muista itse enää tehdä ja syödä.
Ainoa huono puoli tuollaisessa marja-aamiaisessa on, että nyt pitää juosta vessassa koko ajan :-D

4 kommenttia:

 1. Ärsy tuota polveasi! :(

  Mansikat voi dipata myös sellaisessa valmissuklaalevitehässäkässä. ;) Niin ja mansikat ja vaniljajäätelö on ihan parasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmissuklaalevitehässäkkä? Nevö hööd.. :-)

   Poista
  2. No kokeillaan uudestaan: ei-iteteko-suklaalevite(hässäkkä). ;))

   Yksi purkki sellaista ihanuutta oli ruottin maalta tuotu. Vieraitten kanssa pistettiin croissantin väliin ja dippailtiin mansikoita ja... Noo, tätä et kerro kenellekään, mutta minä laitoin yhtenä päivänä (korostan sanaa yhtenä!) partasuujogurtin ja mansikoidenkin sekaan nokareen. Reipas minä! :D

   Poista
  3. Hmm.. En ole törmännyt. Siis joku Nutellan kaltainen..?
   Ja tietenkään en kerro kenellekään, että et missään nimessä laittanut nokaretta herkkua johonkin. Shhh. Kukaan ei saa koskaan tietää..

   Poista