Kilokiukuttelija

29.6.2014

Salaattisalaisuuksia

Tai ehkä ennemmin salaatinkastikesalaisuuksia!

Tunnustan suoraan, olen jäänyt koukkuun jo vuosikausia sitten näihin salaattimaustepussikoihin.
Löysin ne ensimmäisen kerran jo 1990-luvun loppupuolella ihan kotimaisessa kaupassa, mutta sitten ne katosivat vuosikausiksi meidän kaupoista.

Joten meikälikkahan osti niitä sitten aina ulkomailla :-D
Tykkään muutenkin käydä ulkomailla ollessa nimenomaan ruokakaupoissa ja tämä oli halpa ja kevyt tuote tuoda kotiin. Varsinkin kun tein kaikki reissut aina carry-on -laukulla, joka tarkoittaa, että tilaa ei ole pahemmin eikä mikään saa painaa mitään.

Pusseja on ostettu Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Belgiassa ja Kreikassa, ainakin. Kuvassa on jäljellä osa maiden eri pusseista.
Siivoilin tänään keittiön kaappeja ja noita olikin sitten eri paikoissa piilossa vähän enemmänkin.
Mutta ne toimii yhä vähän vanhoinakin. ..

Käytän noita siis pääasiallisesti salaatissa oliiviöljyn kanssa. Joskus, riippuen mausta, sekoitan yhden pussin kermaviiliin. Joskus olen heittänyt pussillisen esim. lihapullataikinaan antamaan vähän makua, tai ripottelen lohkoperunoiden päälle öljyn kera mausteeksi. Suosittelen - toimii siinäkin!

*
Kävin perjantaina noin neljän kilsan hölkkälenkin - jei!
Polvi ei sanonut mitään kummempaa (silloin), tosin eilen se vähän kolotti, mutta ei yhtään enempää kuin muulloinkaan.
Sykkeet ei pysyneet tietenkään siinä Zone 2, ja Zone 3 oli myös kiven takana: heti kun lenkki eteni pidemmälle, sykkeet nousi Zone 4 asti..
Mutta, en välitä nyt tuosta enää. Ei vaan viitti.

Nyt on edessä muutama päivä kaverin mökillä, joten hölkät jää hetkeksi.
Koska mökillähän me ei tietenkään tehdä mitään muuta kuin löhöillään soffalla, grillataan, uidaan ja saunotaan (jos sää sallii), parannetaan maailmaa, haukutaan miehiä ja ehdottomasti syödään hyvin - ja paljon!!

1 kommentti: