Kilokiukuttelija

3.11.2014

Vihdoin se löytyi!

Olen jo varmaan vuosikausia narissut miehelle, että miksi ei ole olemassa "lämpimiä pirtelöitä". Eli kylmistä juomista saa helposti ihana paksuja ja täyteläisiä, mutta esim.kaakaosta ei. Keitot on asia erikseen, mutta nimenomaan jos haluaisi vaikka lämmintä pirtelöä, se ei vaan rakenteellisesti onnistu.

Kunnes!

Törmäsin italialaiseen kaakaoon, jonka luvataan muuttuvan paksuksi keitettäessä. Tuossa
valmiskaakaopakkauksessa on siis yksittäispakattuja pusseja, jotka sekoitetaan maitoon.

Testasin sitä tänään. 

Ohjeessa sanotaan, että maitoa laitetaan 100 ml (!!) ja yksi pussillinen sekoitetaan siihen.

Meikähän reteenä päätti, että eihän 100 ml määrästä tule kuin vihaiseksi! Laitoin siis 2 dl maitoa ja kaksi pussillista.

Eipä tuota kauaa tarvinnut sekoitella, kun ah - se alkoi sakeentua!

Ja sitten siinä sitä oli, kuumaa suklaata, todella täyteläistä ja paksua!

Yritin ottaa siitä pari kuvaa näytille, jotta se paksuus näkyisi - ei kovin korkealaatuisia, mutta ehkä niistä saa selville, mitä tarkoitan. Eli tuo mainoskuva pitää kerrankin paikkansa.

Ja maku?

Makea, supersellainen. Niin täyteläinen, että valehtelematta tuo 2 dl on liikaa! Erinomainen laihduttajalle siis - ei voi nauttia kuin vähän kerrallaan? ;)
 
Mutta ihan ok maku.. tietenkin vähän sellainen teollinen. Mutta siis tuota söin hitaasti lusikoiden kun ei vaan pystynyt syömään kaikkea kerralla. Ja nimenomaan lusikoin - tuo ei ole juotavassa muodossa!

Niin ja en ole yli viikkoon blogannut siksi, että a) ei ole mitään kummempaa tapahtunut ja b) työhommia on ollut enemmän kuin lääkäri määrää. Huvittavaa, että välillä on niin suvantovaihetta, ja sitten äkkiä pitä tehdä kahdeksan asiaa tyyliin "eilen". No, 12 tuntia päivässä koneella on ihan mukavaa ;)

1 kommentti:

  1. Minä käytän ihan tavallista maitoa mihin sulatan sitten suklaan. Taivaallista tulee, mutta en ole tainnut kun kerran tänä vuonna sitä nauttia karkkipäivänä. Nyt alkoi kuola valumaan...

    VastaaPoista