Kilokiukuttelija

26.10.2014

Kellokiertoa

Tunnustetaan väriä heti alkuun; inhoan yli kaiken kesäaikaa. Olen inhonnut aina. Muistan kun se alkoi vuonna 1981. Silloin sanottiin (luvattiin!), että se on kahden vuoden kokeilu. Joopa joo, hiukan omanlaisensa tapa määritellä kaksi vuotta..

Meikäläiselle tuo keväällä tapahtuva kellojen siirto on aina ollut tuskaista: olen ihan nukkuneen rukous monta päivää. Kyllä se siitä sitten tasantuu, mutta en silti pidä siitä.

Monena vuonna tein siten (jos mahdollista), että otin sille kellojen siirtämistä seuraavalle maanantaille joko vapaapäivän tai menin myöhemmin töihin, jotta sain unirytmiä vähän kuriin. 
Let me sleep!

Siksi tietenkin vastaavasti tämä syksyn siirto on ollut erinomainen asia. Saamme takaisin varastetun tunnin!

Eli tästä tykkään.
Mutta!
Mielenkiintoista kyllä, kroppa ei ole samaa mieltä. Tai kroppa ja mieli.

Olen viime päivät ollut aivan rättipoikki, jotenkin sellainen olo, että voisi nukkua tuhat vuotta.
Muistelen nyt, että sama taisi olla viime vuonnakin.. en muista oliko sitä edellisenäkin.

Ja nyt tajuan hyvin sen, miksi alkaa kilot karttua tähän aikaan vuodesta. Jotenkin herkuttelu tuntuisi todella mukavalta ja loogiselta. Juu en tee sitä, mutta kuulen herkkujen kuiskauksen kaukaa.

Nytkin pitäisi tehdä töitä ihan olan takaa, mutta en vaan jaksa. Kyllä tartun niihin kohta, mutta sitä ennen haukottelen ja surffailen hetken blogosfäärissä.. :D

Niin ja se tekemäni valkosipulikeitto? Onnistui erinomaisesti.  Samettista ja pehmeää, todella herkullista. Aion tuota tehdä toistekin.

1 kommentti:

  1. Muakin inhottaa toi kellojen siirto. Muistan myös kuinka tuo "kokeilu" otettiin käyttöön. Mun hamsteri meni ihan sekaisin siitä.

    Olen nyt ollut aika väsynyt, mutta onneksi en ole syömisissä sortunut kummemmin. Yleensä just nämä kelit ja ajat on olleet mulle parhaimpia. Aloitin painonhallintaprojektin yli vuosi sitten syksyllä ja tänä syksynä liikunnan. Keväällä ja etenkin kesällä sitten jotenkin lätsähdän. Toivottavasti nyt saan tänä syksynä jotain aikaan, kun ei meinaa vaaka näyttää yhtään parempia lukemia.

    Tsemppiä sulle!

    VastaaPoista