Kilokiukuttelija

30.12.2014

Kappas kiloja

Joulu on vietetty ja ihan mukavasti meni. Minulle erityisen tärkeää on se, että on valkoinen joulu ja tänä vuonna se onnistui. Viime vuonnahan oli märkää ja pimeää ja plussalla reippaasti, joten se ei oikein maistunut joululta.
Nyt ei lunta ollut niin paljon kuin joinakin vuosina, mutta ihan mukavasti.
Ja yhtenä päivänähän sitä tuli vielä lisää ja sai (joutui?-- sai!) kolata kahdesti saman päivän aikana. Siinä sai hyvin sulateltua pömppävatsaa vähän pienemmäksi.
Niin kuin se yhdestä tai kahdesta kolauskerrasta olisi pahemmin sulanut, pah :D

Kävin eilen vaa'alla tsekkaamassa mitä joulumässäily toi kiloja lisää. Ja toihan se! Aiemmin joka joulu tuli aina kaksi kiloa. Ja vuodesta riippuen niistä päästiin helpommin tai vaikeammin eroon. Mutta tänä vuonna kiloja tulikin neljä!! :O

Olen aika konservatiivi noissa joulusyömisissä, joten mietin pitkään mistä tuo lisämäärä johtuisi. Kun suht samat on syömiset vuodesta toiseen.
Ja tuloksena oli.. ta daa... sokerilimut!
Aiemmin jouluna olen herkuttellu Omenalimulla (tuo tuulahduksen lapsuudesta mieleen) ja tänä vuonna ostin sitä pari pulloa enemmän ja lisäksi vielä sorruin tarjoukseen aidosta Cokiksesta. Eli tämä Pepsi-Max -likka on nyt vetänyt viikon päivät sokerilimuja, joilla on taatusti seuraamuksia.

Lisäksi hemmetti, suklaasyömiseni ei mennyt ihan suunnitellusti: ostin vain ne kaksi suklaarasiaa, jotka aioinkin (Marabou Paradise ja Brunbergin kokoelma), mutta hemmetti, mies kävi aatonaattona kaupassa ja toi sieltä KOLME suklaarasiaa "kun oli tarjouksessa".. Hemmetti.
Ja sitten sain ystävältä vielä joululahjaksi (kaiken muun kivan lisäksi) KOLMEA eri suklaata.

Eli siis voin hyvällä omallatunnolla syyttää kaikkia muita paitsi itseäni noista kiloista, eikös niin??!

Mietin, että jos kokeilisin juoksumatolla kävelyä nyt vuodenvaihteen jälkeen. Oikea polvi on ollut nyt hiljaa jonkin aikaa, mutta vasen polvi ei ollenkaan tykkää nimenomaan epätasaisessa maastossa (metsä) liikkumisesta. Joten jos kokeilisi mitä se sanoo tasaisesta juoksumatosta.
Ja ei, en lintsaa vielä tarkoituksella kävelystä - ajatus oli aloittaa jo tässä eilen tai tänään tuo kokeilu, mutta iskikin flunssa. Ei ole pitkiin aikoihin ollut mitään ja nyt on nenä ihan tukossa ja kurkku karheana. Odotellaan siis vielä.
Ja täytyyhän noi kaikki satatsiljoonaa suklaatakin vielä syödä pois. Ja tortut! En ole niitä syönyt kuin muutaman joulun aikana.  Hirvee duuni vielä edessä! ;)

6 kommenttia:

 1. Täälläkin paisuttiin parin kilon verran! :/ Vaikka ei tullut vedettyä ruokaövereitä missään vaiheessa, niin nuo herkut on kyllä petollisia. Kun pitkin päivää napsit karkin silloin tällöin, hämääntyy luulemaan, ettei muka olisi juuri syönytkään. Todellisuudessa on tullut varmaan vedettyä useampikin boksi vain pelkkää sokeria ja rasvaa. Sen myös huomaa siitä, että sokerihimo on ollut aika kova, joten pieni sokeririippuvuus ehti jo jouluna tulla... :/ Pahinta on, kun herkkuja tulee joka tuutista ja ne jää tänne kotiin houkuttelemaan! Teinkin tänä vuonna kierosti ja laitoin lahjaksi saamani suklaat ja joulukarkit kiertoon heti! :D Toisten mahoihin ja pyllyihin ne sokerit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen strategia :-D itse tein aiemmin samaa mutta nyt kun ei ole työkavereita, joita lihottaa, on melkein pakko syödä noi itse.. Plääh

   Poista
 2. Osuit oikeaan arvauksessasi. Sain kunnon stalkkerin joka ei jättäny rauhaan, ja tuli niin asiattomia kommentteja ettei mitään rajaa. Päädyin sitten tähän ratkaisuun, pääsen helpommalla. Jätän sun kommenttisi siis julkaisematta, ei kerrota kaikille :)

  Mulle joulu toi reilu 2kg, jotka on jo lähteneet. Tänään alko työt loman jälkeen ja päätin jo lomalle jäädessäni, että nämä yövuorot joilla työt alotan vedän nutrileteilla. Öitä on peräkkäin monta-monta-monta, ja en halua alottaa vapaita öiden jälkeen tuhannen turvoksissa. Ei siis ole uuden vuoden lupaus tämä, mutta päätös että öisin elän nutrileteilla ja kotona ollessani syön normaalisti. Jos voin paremmin tän yörupeaman jälkeen, koitan myös jatkossa vetää yöt tällä tavalla.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla stalkkereilla näyttää olevan ihan liikaa vapaa-aikaa.. Ymmärrän päätöksen. Toivottavasti jättää nyt rauhaan.
   Ja joulukilotkin pudotettu jo, way to go girl!

   Poista
 3. Mulla joulu ei tuonut kiloja kummemmin. Mutta olen nyt flunssaisena juonut vastoin tapojani juurikin omenalimua ja coca-colaakin. En yleensä koskaan juo limuja. Kipeenä vaan jotenkin tarvitsee voimaa. Useampi suklaalevykin meni.

  Mutta ehkä tää tästä taas iloksi muuttuu?

  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta sinnekin :)
   Sairaana sitä on jotenkin niin heikommalla ja kaikki mieliteot tulee helpommin toteutettua.
   Vaikka vihaan flunssaa, sen ainoa hyvä puoli on se, että ei voi syödä/juoda mitään kun ei maista mitään!

   Poista