Kilokiukuttelija

9.12.2014

Lunta odotellessa

Jaaha, joulukuu.
Ja jälleen, ei ole tullut käytyä täällä, kun ei jotenkin ole ollut mitään kerrottavaa. Juu tiedän, eihän sitä kukaan muukaan blogeissaan mitään maailmoja syleilevää ja Mielettömän Tärkeää juttua välttämättä kehittele, mutta siltikään ei vaan ole saanut tänne tultua.

Oon mä töitä tässä koko ajan tehnyt ja olen blogejakin naputellut, mutta ne on sellaisia virallisempia, bisnesjuttuja. Tämähän on sellaista kiukuttelua, tajunnanvirtaa Nutellasta ja muusta tärkeästä ;)

Tulispa jo lunta.
Kestän jopa (jonkin vertaa) lumitöitä, kun vaan olisi vähän kirkkaampi ilma. Marraskuussa on oikeasti ollut ihan supermasentavaa.. Hesarikin siitä kirjotti, joten sitten se onkin Virallinen Totuus :)

Mutta huomasinhan tuon itsekin jo - pidän omaa sääpäiväkirjaa huvikseni ja joka päivä voi kirjata samat asiat: pilvet roikkuu nenän korkeudella ja on pimeää..
Mutta kävihän meillä hetken lunta - 22.11 sitä tuli sen verran, että jouduin jopa kolaamaan. Olishan sen ehkä voinut jättää tekemmättä, mutta en uskaltanut ottaa riskiä, että se loska jäätyy ja piha on sen jälkeen mahdottomassa kunnossa.

Teoria: jos olisin jättänyt kolaamatta, olisi tullut pakkaskelit ja lunta ja piha olisi ollut möykkyinen. Koska kolasin, tuli lämpimät kelit.

Mitä tästä opimme? Kun seuraavan kerran tulee lunta, jätän ne pihaan niin johan saadaan talvikelit!

Harvinainen hetki; näkyy jotain sinistä!

Joululahjat on jo hankittu, en edes osta kuin miehelle ja bestikselle. Onneksi ei ole enää sitä pakollista sukulaislapsilahjarumbaa niin kuin 1980-90 -luvuilla: kaikki sisarukset ja exän sisarukset olivat lisääntyneet ja tietenkin kaikille heidän muruilleen piti hankkia lahjat vaikka emme edes olleet tekemisissä... raivostuttavaa. Plus itsekin oli vähätuloinen, niin se rasitti kukkaroa. Mutta kun yritin ehdottaa, että jos emme ostaisikaan mitään, saatiin sitten raivari takaisin (niin ja kun meillä ei ollut lapsia, heidän ei vastaavasti tarvinnut ostaa meille mitään..). Jep jep. Onneksi tuo aika on ohi, enkä enää edes kyllä tuollaiseen alistuisi. Nyt olekin itsekäs eukko! :)

Mutta mitä olette mieltä - pitääkö kaikkia sukulaisenkumminkaimansiskon lapsia muistaa joululahjalla, vaikka ei oltaisi pahemmin edes tekemisissä??

PS: Osa seuraamistani blogaajista on näköjään tehnyt blogeistaan kutsulistallisia - ja en ole päässyt mukaan kutsuttujen joukkoon :( Joten osan vakiokommentoimistani blogeista jää nyt sitten unholaan, heippa!

2 kommenttia:

  1. Ei sinua ole blokattu, en ainakaan minä, jos minua edes tarkoitit. Suljin blogini joksikin aikaa tärkeiden/painavien syiden vuoksi, enkä siis ole pariin viikkoon kuulumisistani kirjoitellut. Jos jatkan bloggaamista, olet taatusti yksi kutsuvieraista! :) Tosin todennäköisesti blogissani on avoimet ovet jatkossakin.

    Joulu tulee ja tykkään siitä! <3 Lähetin tänään melkoisen läjän joulukortteja ja huokailin pakettien kohdalla, kun en niitä älynnyt lähettää sillä 5e/pkt -tarjouksella. Yhden kummilapsen pakettiin liitin jo alkuvuoden synttärilahjankin, ihan vain säästääkseni. ;)

    En voi käsittää, että joku raivostuu siitä, että joku ei hanki lahjaa hänen lapselleen! :o Ei lahjan antaminen ole mikään velvollisuus ja saaminen itsestäänselvyys, ei todellakaan. Saati, jos se on ainut yhteydenpitomuoto. Itseäni ilahduuttaa, että esim. kummilasten kohdalla yhteydenpito on molemminpuolista. Välillä nimittäin kuulee, ettei edes kummia kiitetä (lapsi/vanhemmat) saadusta lahjasta. :/ Minä vaihdoin yhtenä jouluna aineelliset lahjat eettiseen lahjaan. Vieläkin hymyilyttää pienen kummitytön mietintä siitä, että hänellä on nyt oma vuohi Afrikassa. ;) Olin onnellinen, että ikään katsomatta jokainen lahjansaaja ilahtui toisenlaisesta lahjasta.

    Mukavaa joulun odotusta! Ja lumisadetta, toivon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olit yksi, jonka blogiin ei päässyt enää, mutta hyvä kuulla, etten ole mustalla listalla :-)

      Itse olen lahjoja aina ostanut kummilapsille siihen asti, että täyttävät 18. Sen jälkeen mielestäni voidaan katsoa millainen keskinäinen suhde halutaan. Mutta en kyllä muista kenenkään pahemmin kiittäneen koskaan.. En muista tajusinko itse koskaan kiittää kummitätiä, oka osti aina parhaat lahjat (kirjoja!)

      Lunta tuli sit tänä aamuna vähän enemmän kuin lääkäri määrää, 20 cm!! Ja se oli märkää joten sen kolaaminen oli hiukan haasteellista..
      Harmi vaan et ei toi varmaan kestä jouluun asti :-\

      Poista