Kilokiukuttelija

5.1.2016

Jouluherkkujen loppuminen

Hiljalleen alkaa olla jouluherkut tuhottu.
Ja kyllä, päädyin heittämään sen testisuklaapähkinähössäkän roskikseen. Ei se niin herkullista ollut, että olisi viitsinyt pakolla vetää naamaan. Hyvä minä!
Tuntuihan se vähän tuskalliselta, niin kuin minkä tahansa ruoan pois heittäminen, mutta sinne meni!
Toki napsin ne päälle laitetut pähkinät talteen - niissä ei ollut mitään vikaa...

Muutama Paradise-konvehti on vielä jäljellä, ne mennee tänään illemmalla leffaa katsoessa.
Sitten on enää pakkasessa tortut ja Nutella-"tortut".

Jouluksi leivoin sekä vaaleaa että ruisleipää, ja ne pitäisi olla kaikki syöty. Ainakin valkoinen leipä on, ja oletan, että tänään söin aamiaisella viimeiset ruislimpun palaset.
Ajattelin huomenna sulattaa ja putsata pakastimen, joten siinä yhteydessä saattaa tulla vielä jotain löytöjä.
Jos ruisleipää vielä on, syön ne pois, jos ei, alkaa karppaus aamiaisen osalta sitten jo.

Pääruoan osalta olen jo palannut karppiannoksiin, mutta kyllä se vaan on niin, että semikarppaus ei onnistu. Parhaiten homma toimii kun ei sotke hiilareita hommaan lainkaan. Kunnon karppiaamiainen pitää nälkää iltapäivään asti, jolloin on sitten päivällinen. Nyt kun olen syönyt leipää aamiaiseksi, on kahden maissa taas nälkä. Juu juu, kaikki aina hokee noita välipalojen merkityksiä, mutta se ei toimi mulla.
Meikäläisellä toimii se, että en syö niin paljon. Ja vain karppauksella se ainoastaan toimii niin, että syön riittävän vähän.
Eli karppaus alkanee tässä joko jo lähipäivinä tai lähiaikoina, riippuen tuosta ruisleivästä. Ja sitten pitää vielä ratkaista ne tortut. Jos ne söisi ns. alta pois..

Ja sitten mietin, että kun on kovat pakkaset, voisi käyttää leivinuunia ja vaikka tehdä pitkästä aikaa pizzaa! Mutta se taas ei ole karppia. Huokaus. Vaikka meikäläisen pizza on siis ns. terveellistä kun siinä ei ole juustoa, mutta ei se myöskään ole karppia.
Huomaan, miten oma mieli alkaa etsiä syitä tehdä mitä haluaa: en ole saanut leivinuunia käytettyä moneen talveen kun ei ole ollut kylmä ja olisihan se hauskaa jne jne... Mielenkiintoista, miten ajatukset kampittaa itseään!


Ai niin ja kynsilakka? Aivan paskaa. Tämä lakka alkoi irtoilla jo vuorokaudessa - nuo halpislakat sentään kestää pari päivää. Eli tässä(kin) tuotteessa on maine suurempi kuin laatu. Käytän toki nuo pois, mutta enpä todellakaan aio ostaa noita. 

8 kommenttia:

  1. Mä aloitin kanssa tiukan karppauksen, tai oikeastaan Dukan-nimisen dieetin. Toinen päivä menossa. Maitorahka-muna-lese-pohjainen pizza on hyvää ja käy karppaukseen :). Vink vink :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein vuosia aitten aiemmalla karppauskerralla tuota kananmunapohjapizzaa ja se oli aika... karseeta :D
      Siksi pizza jäi kokonaan pois.. mieluummin ilman kuin tuo ihmepohja..

      Mutta nyt nuo pakkaset kiusaa ja leivinuuni ja pizza houkuttaa.. Eli kaikki on pakkasen syytä!

      Pitää käydä lukemassa Dukanista, vaikka en diettejä harrastakaan - aina voi oppia kuitenkin jotain uutta#

      Poista
    2. Mä en huomaa siinä mitään vikaa, tai siis täyttää tehtävänsä hyvin, eli pitää täytteet kasassa :D. Mutta makuja on monia :). Mä taas vedän mielummin vähän huonomman pizzan kuin en pizzaa ollenkaan :D

      Poista
    3. Mulle se maku oli liian kananmunamainen.. ei jotenkin sovi pizzaan. Teen siis aina hyvin ohuen pohjan joka tapauksessa, joten vehnäjauhoja ei tule paljon, mutta silti ne ei ole karppia. Koska pizzan pohjan pitää olla ohu ja nimenomaan vain sitä varten, että täytteet pysyy kasassa. Ja mulla siis tulee venhnäjauhosta todella ähky fiilis.

      Kävin katsomassa tuota Dukan-diettiä alustavasti. Mielenkiintoista, että siinä on rasvattomat maitotuotteet must-listalla - nehän karppauksessa nimenomaan pitää olla rasvaisia.. Nimim. Partaäijää kuluu paljon :)

      Poista
    4. Kokeile ihmeessä jotain toista reseptiä! Ei mun pohja maistu ollenkaan munalle :). Laitan paljon mausteita (siihen pohjataikinaankin) yms niin menee oikein sutjakkaasti alas. Joo ei tuo Dukan mikään terveysdieetti oikein ole, mutta nopea ja tehokas kyllä :)

      Poista
    5. Pitää miettiä. Kun tuon "normaalin" (venhäjauhopohja)pizzan olen onnistunut hiomaan makujen taideoteokseksi, ei sitä ihan vähällä kummalla ala muuta kokeilemaan ;)

      Poista
  2. Ootko kokeillut pizzapohjaa gramjauhoista? Eli siis kikherneistä?

    Sitä on tosi hankala käsitellä, mutta mun makuun siitä tulee hyvää. Ei karppi, mutta parempi kuin vehnäjauho. On samperin täyttävää.

    http://www.torkkujajanokkosia.com/emmiliia/2014/05/14/gluteeniton-pizza-joka-lyo-laudalta-kaikki-edeltajansa/

    Yksinkertaisin karppipizza on tietysti se, että laittaa pohjalla tomaattiviipaleita ja päälle täytteet. Sen tosin valmistan sitten ihan vaan mikrossa ilman uunia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ole tuollaiseen törmännyt, mutta taitaa olla sam tuomio sille kuin tuolle munapohjalle - ei kiitos! ;)

      Poista