Kilokiukuttelija

11.1.2016

Tuotteista ja korvaavuuksista

Pakkasen kestäessä koko viime viikon päädyin sitten tekemään sitä leivinuunipizzaa. Syytän asiasta toki muita kuin itseäni; pakkasta sekä Puolista. Mitäs keskutelututti meikäläistä asiasta, jolloin se oli koko ajan mielen päällä ja tietenkin sitä oli sitten pakko tehdä. Women.

Ja hyvää oli!

Jäin kuitenkin pohtimaan sitten näitä korvaavuuksia: Puolis ehdotti yhdenlaista erilaista pohjaa ja Sarah myös.
Taitaa jäädä meikäläiseltä kokeilematta ehkä ihan vaan perinteisestä jääräpäisestä syystä: pizza on pizzaa ja siihen kuuluu tietyt aineet, joista se koostetaan. Ja jos en jotain ainesosaa syö (tässä tapauksessa vehnjäjauhoja), jätän mieluummin syömättä tai teen joskus harvakseltaan herkuna.
Koska siis välillä pitää ja saa herkutella :)

Mutta ei ehkä saisi jäädä sitten päälle kuten joulun jälkeen on monesti vaarana.

Korvaavuuden osalta muistelin myös kaikkia näitä soijamakkaroita tms joita alkaa olla aika paljon. Vaikka siis olen vankasti sitä mieltä, että kasvissyönti on erittäin suositeltavaa ja vegaanisuus tulisi olla melkein jopa pakollista, ei meikäläiselle silti ihan aukene noi "makkarat". Kun siis jos ja kun on olemassa makkara, miksi siitä pitää tehdä kasvisversio? Siis tarkoitan sanana. Kasvismakkara on mielestäni oksymoron: makkara on lähtökohtaisesti eläinperäisiä tuotteita sisältävä.. ei kasvismakkaraa voi siis olla olemassa.  Se on joku kasvispatukka tms.. mutta ei "kyljys" tai "makkara" tms.

Viime viikon tulipalopakkasten kestäessä tein myös pakastimen sulatuksen ja ja ah ja voi, sieltä löytyi vielä leipää reippaasti. Ja koska minähän en ruokaa heitä pois, käytän ne hiljakseen pois. Löytyi pari lihakeittoakin, joiden kanssa ruisleipä menee hyvin.
Eli seminakarppausta siihen asti, että pakasteesta on syöty leivät pois.
Niin ja ne tortut.. ne hemmetin tortut. Niitä on vieläkin, tietenkin niitä on, kun niitä on tehty roppakaupalla!

6 kommenttia:

 1. Eiiiih! Eihän sen noin pitänyt mennä! :D. By the way, Dukanin eka viikko, -5,1kg! Juhuu!

  VastaaPoista
 2. No se oli sun syy...
  Onnittelut Dukanin onnistumisesta -aika upea tulos!!

  VastaaPoista
 3. En minäkään oikein ymmärrä, että yritetään tehdä joulukinkun näköinen jouluruoka... kasviksista. Tai muuta hömpötystä. Mutta venhnää en voi syödä (muuten olen pari viikkoa kaameassa ripulussa) ja pizzaa on kiva joskus syödä. Siksi kikhernejauhopizza on mulle hyvä. Ei sen puoleen, ei teini tajunnut edes, että siinä on käytetty muuta kuin vehnäjauhoja.

  VastaaPoista
 4. Nythän ne ovat Burger Kingillä (muistaakseni) lanseeranneet chicken fries'it eli ranskalaiset joissa perunan tilalla on kanaa. Syönyt en vielä ole joten makupuolesta en osaa sanoa mitään.

  VastaaPoista
 5. Maitovammaisena iloitsen kyllä siitä, että saan ns. maitotuptteita, "maitoa" ja "kermaa" ruokiini. En oikein osais olla ilman, tai ainakin olis tosi ankeeta. Mutta onhan toi makkara- ja pihvitouhu aika erikoista! :D Hämmentävää myös siinä mielessä, miten samannäköistä ja joskus jopa ihan hyvänmakuista noista "lihoista" saadaan. Ja se uus juttu lihan korvaajaksi, nyhtökaura, se vasta villiltä kuulostaakin. Kaikkee ne keksii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siis en ole korvaavuuksia vastaan, lähinnä mietityttää tuo nimitys. Makkara. Voiko makkara olla kasvisperäinen?
   Nyhtökaura kuulostaa kiinnostavalta tosin en tiedä kuinka se sopii karppielämään..

   Poista