Kilokiukuttelija

17.6.2016

Kun mopo karkaa käsistä

Otsikko on ehkä ennenaikainen, koska sinällään mopo ei (vielä) ole karannut käsistä, mutta kyllä se jo tuossa pihamaalla keulii aika lailla. Ja siis mopo = tämä painonhallinta (mikä hallinta??) ja kilot.

Tämä tuli eilen mieleen ihan käytännön esimerkkinä.

Lounaaksi söin kaksi (itse tehtyä) lihapullaa (teollisten "liha"pullien kohdallahan liha on joskus kävellyt 3 km päästä ohi, sitä lähemmäksi lihaahan ne ei pääse), kurkkua, herkkukurkkua, tomaattia ja aurinkokuivattua tomaatteja (sen öljy vähän sujuvoitti annosta).
Tämä siis joskus puolen päivän maissa.

Illemmalla sitten oli ruoaksi (pasta) bolognesea, meikäläisen annos kukkakaalilla. Huomaattehan, että yritän muka-karpata reippaasti. Ja onnistunkin siinä välillä 100%, välillä 31%.
Mutta... EN JAKSANUT. Ei vaan pudonnut. Söin pari lusikallista ja ei vaan jaksanut.

Keittiössä sitten myöhemmin piti laittaa ylimääräinen pasta pois, ja päätin, että otan loput lounasevääksi (niin, tämä on se 31%).
Annoksen tehtyäni pastaa jäi vielä ehkä sellainen 1 dl.
Eihän sitä pois voi heittää (muistattehan?), mutta sen lisäksi meikäläiselle iski HIMO.
Hiilarihimo.
Joten - heitin kasan mikroon, päälle voita (! - karppauksessahan rasva on tärkeää ;) ja vetelin tyytyväisenä. Ja siis JAKSOIN syödä tuon pienen kasan vaikka kukkakaali ei jotenkin mennyt.

Niin ja arvatkaa oliko ihana lounas.. pastaa naama täyteen - nammmmmmmm...

Lisäksi kävin eilen kotimatkalla kaupassa ja hain vesimelonia - ja jostain syystä sitten hain pakkaseen parit jädet. Huokaus. Oli hellepäivä ja halusin jädeä, en kuitenkaan syönyt sitä sitten eilen. Odottelevat siellä vienosti huhuillen jotain iltaa, jolloin sitten nautiskellaan taas epäteerveellisesti. Viime ajat kun mun iltaherkut on ollut nimenomaan tuo vesimeloni.

Mutta siis mopon karkailu tuli mieleen erityisesti siksi, miten paljon ajatukset nyt pyörii herkkujen, hiilareiden tms ympärillä, En siis välttämättä edes OSTA tai SYÖ, mutta mieli tekisi ah niin paljon. Eli jotain mainosta mukaillen: "Aina se on mielessä" (syöminen, hiilarit, herkut, take your pick).

Vaa'alla en ole tainnut pariin viikkoon käydä, mutta sen tiedän, että en ole laihtunut, joskaan en ehkä lihonutkaan noropaluukilojen jälkeen. Tosin, mistä sitä tietää kun ei käy - ja ainakaan housut ei muuta lupaile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti