Kilokiukuttelija

18.6.2016

Kävin sitten jäätelöllä

On erinomaisen hyvä ja tärkeää paasata hiilarihimosta ja sen selättämisestä (?) ja sen jälkeen tietoisesti mennä nautiskelemaan. Mutta mikäs sen parempaa?!

Jäätelötytti, joten menin jädelle. Kaunis päivä, lämmin, aurinko paistaa - jos sellaiseen päivään ei sovi jäätelö, niin mihin sitten??

Fazer Salmiakkijäätelö
Päätin lähteä ihmisten ilmoille ja marssin ensimmäisen kohdalle osuneen jädekioskin luo.

Olin alunperin päättänyt, että jos sitä ihanaa mustaa Fazerin salmiakkijädeä vielä on, se on valintani. En tiedä oliko se kausituote, mutta ainakaan tuolla kioskilla sitä ei ollut. Täytyy sanoa, että tuo on yksi erinomaisimmista jäätelöistä ikinä. Vaikka Pappagallon Lakritsi ja Wanhan Ajan Lakritsi (jota en ole nähnyt ekan kesän jälkeen enää) ovat erinomaisia. Mutta Pappagallon kioskia (jos niitä enää on), ei ole missään omien reittien varrella, ja tuota WAL:a ei enää tosiaankaan taida tehdä enää.
Mutta kun ei ollut salmiakkijädeä niin ei ollut.

Sekunnin sadasosan ajan leikin naurettavalla idealla, että jos ottaisi pehmistä, mutta herranjestas, eihän sitä nyt sellaista voi ottaa jos päätöksenä on PALLO vohvelilla.

Mietin myös, että jos menisin katsomaan vähän matkan päähän olisiko aiempina kesinä ollut jädekioski edelleen paikallaan (sieltä ostin nimenomaan tuota ihanaa salmiakkijäätelöä), mutta kun löytyi muuta hyvää, luovuin tästä ideasta.

Kioskilla oli tarjolla nimittäin erinomainen kakkonen, Wanhan Ajan Suklaa! Se on suklaajäätelöistä ihan top kahdessa, ellei peräti ykkönen. Suklainen, hippuja, täyteläinen maku - nammmmm.

Kuulun siihen ehdottomaan koulukuntaan, jonka mielestä kaikki jädet, joihin sekoitetaan marjoja tai hedelmiä, tulisi kasata ja räjäyttää taivaan tuuliin.
Ja niiden valmistajat ladon taakse ja..

Jäätelö ja marjat/hedelmät ei vaan toimi - paitsi pirtelössä.
Suklaa, pähkinät, salmiakki, minttu - niistä on ainoat oikeat jäätelöt tehty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti