Kilokiukuttelija

7.9.2011

Ahneuden tekopyhyys

Periaatteessa blogin pitäisi kai olla omaan elämään liittyvistä asioista, mutta enköhän pysty itse päättämään, milloin voin kirjoittaa muistakin asioista :D
Nyt oli pakko jäädä lukemaan uutinen pariinkin kertaa. Hesarissa oli tänään juttu, jossa kerrottiin Finavian pomojen saamista bonuksista, joita ei vastaavasti jaettu henkilöstölle (löytyy vain HS:n digilehdestä tässä vaiheessa, joten en linkitä).

Potkut saanut tj sai maaliskuussa 52 000 € bonukset ja "myös johtoryhmä sekä keskeisten tytäryhtiöiden toimitusjohtajat palkittiin".
Talousjohtaja joutuu sitten selittelemään käytäntöä, jossa katsotaan, että henkilöstö on ollut paskaa, eikä siten ansaitse bonuksia: "Kriteerit esimerkiksi työn tuottavuudesta eivät täyttyneet, mikä on erittäin valitettava asia".

Hmm. Tutkaillaanpa tätä hiukan.
Siis on olemassa laitos/yritys X, joka toimii. Arvioitaessa toimintaa huomataan, että ruohonjuuritasolla työn tehneet ovat tehneet hommansa huonosti, ei asetettujen kriteerien mukaisesti ja asetetut tavoitteet ovat jääneet saavuttamatta.
MUTTA! Koska johtajataso on johtanut niin hyvin (??), että tavoitteita ei ole saavutettu, heidät tulee palkita tästä hyvästä.

Jossakin ontuu nyt ja pahasti. Eli duunarit ei tee töitään, mutta johtajat ovat johtaneet hyvin. Duunareiden tavoitteet eivät ole täyttyneet, mutta johtajilla lienee sitten ihan eri tavoitteet, joihin he pääsevät johtajoimalla, ei niinkään sillä, mitä heidän alaisinaan työtä tekevät duunarit tekevät.. ?

Sanoisivat vaan suoraan, että johtajat saavat bonuksia siitä hyvästä, että ovat johtajia, viis siitä, ovatko tehneet jotain, jättäneet tekemättä tai tehneet päin persettä. Palkitseminen tulee siitä, että on johtaja. Siis asemasta, ei siitä mitä tekee. Tai ei tee. Tai saa kenkää. No, nuo kenkää saaneet johtajat muhkeine korvauksineen ovatkin sitten jo eri kiukuttelun paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti