Kilokiukuttelija

31.3.2014

Pretty in pink

Oli kiva ja ikävä eilinen.
Kivaa oli se, että sain ystävältä synttärilahjaksi tätä juoksuharrastusta tukevan lahjan, ikävää oli se, että eilen alkoi säären etuosia särkeä, eli hemmetin penikkatauti taisi sittenkin iskeä taas.

Vituttaa kuin pientä oravaa. Juuri siksihän tein tämän juoksukoulun, että tällä kertaa en mokaisi mitään tekemällä liikaa liian nopeasti ja tuttuun tyyliin saamalla penikat kipeäksi.
Eilen en edes vielä tajunnut, että kyseessä oli penikat. Mietin vaan, että miten ihmeessä keksin hyviä venytyksiä säären etuosalle. Kävin fyssarilla muutama vuonna ja sain hyviä ohjeita juuri juoksujalkojen venytykseen. Ja tietenkin olen unohtanut kaiken..

Illalla juttelin sitten toisen kaverin kanssa (joka asianmukaisesti ihmetteli ja hehkutteli 10 km aikaansaannostani :D ), jolle kipuja päivitellessäni tokaisi, että "ai penikathan ne". Arrgghh.. Tietenkin penikat..

En nyt oikein tiedä mitä tehdä. Kuinka kauan pitää ottaa iisisti, ja pitääkö? Vai alanko kävellä (matolla) kipua vasten? Ja hölkkäänkö (hiekkatiellä) kipua vasten?

Aiempina vuosina homma on sitten loppunut tähän. Olen ottanut iisisti muutaman päivän, viikon, kuukauden ja kappas, onkin syksy ja talvi, ja juoksut voi loogisesti unohtaa.
Nyt en haluaisi sitä tehdä.

Varsinkaan kun sain tosi kivan synttärilahjan, eli räyheet pinkit lenkkarit!
Ystävä haluaa tukea tätä uutta saavutustani ja sain itse valita lahjakengät.
Käytiin Stadiumissa, jossa ei ollut kovin laaja valikoima kun piti olla pronaatiotuki. 

Ihastuin ensin sellaisiin sinisiin (tai no, baby blue/baby pink -sekoitus) lenkkareihin, mutta nämä tuntuivat sitten ihan unelmalta jalassa.
Miesten lenkkareissa oli enemmän mun värejä, sellaista ihanan sähkönsinistä ja -vihreää, naisten lenkkareissa oli hempeitä värejä tai kahta inhokkiväriäni, eli oranssia ja lilaa. Harmi, että ei voi valita miesten lenkkareita itselle sopivia.
Miksiköhän oletetaan kaikkien naisten tykkäävän pastelliväreistä..?

En ole kyllä yhtään pinkki tyttö, en taida omistaa yhtä ainutta vaaleanpunaista vaatetta. Ja nyt sit vedetään noilla pinkeillä hiekkatietä ees taas :D
Tai siis jos vedetään.
Just nyt on sellainen maansa myynyt -fiilis.. Kun olin iloinen ja ylpeä tuosta juoksusta ja nyt sitten vanha tuttu paska kipu on taas valloillaan.

8 kommenttia:

  1. Penikkatauti on ikävä vaiva :/ Sitä voi estää juoksemalla pehmeällä/maastossa. Ei missään nimessä asfaltilla. Mitä kovempaa jalat tömähtää maahan mikä ei jousta, sen herkemmin penikkatauti iskee.

    Kipu helpottaa levon sekä hieronnan avulla. Myös kylmägeeli auttaa. Hiero säärtä luuta myöten eli yritä irrottaa kiinnittynyt osa luusta sääriluusta alaspäin pohjetta kohden (sen tuntee hyvin, mistä on tarrannut kiinni). Koita hieroa pari kertaa päivässä. Mustelmia voi tulla muttei ne haittaa. Myös venyttely auttaa. Polvi-istunta (sääret lattiaa vasten) auttaa eli venytys tuntuu nilkassa ja sääressä. Pohkeiden ravistelu auttaa etenkin juoksun jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä!
      Olen venytellyt nyt tiuhaan ja tänään kaveri, joka on hieroja, hieroi noita hiukan auki.
      Huomisen ajattelin vielä ottaa iisisti ja jos sit torstaina kävelis matolla. Ja perjantaina lenkille hiekkatielle.. Mietin et pitäiskö sit torstaina kävellä jo uusissa lenkkareissa.
      Täytyyhän ne voida jossain vaiheessa ottaa käyttöön!

      Tänään tuntuu jaloissa paremmalta kuin eilen, joten toivottavasti huomenna tuntuu vielä paremmalta :-)

      Poista
    2. Hieno juttu! Toki pitäähän uudet kengät koeajaa ja omien tuntemuksien mukaan lenkkeilyä :) Kyllä se siitä paranee, leikkauksesta ei ainakaan ole hyötyä, sitä ei kannata koskaan harkita :)

      Poista
    3. Pähkäilen tässä ees taas, että teenkö huomisaamun kävelyn uusissa lenkkareissa ja perjantain juoksu samoin vai niillä käyttämilläni ihanilla omilla tutuilla ettei vaan ongelma alkaisi uudelleen/pahentuisi.. Decisions, decisions..

      Poista
  2. On kyllä niiiiiiiin hienot noi lenkkarit! Ajat ne sisään pikkuhiljaa. Ei taida auttaa erään ystävän korkkareihin totuttautumiskeino, eli vaatteiden silitys lenkkarit jalassa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus oli koeajaa nuo tänään matolla, mutta polvikipu estää. Raivostuttavaa!

      Poista
  3. Penikkatauti on karmeaa! :(

    Minusta on hassua, että omat sääreni kestivät juoksemisen, mutta lähes aina reippaamman kävelylenkin seurauksena kärsin penikkataudista. Askelluksessa ilmeisesti vika! Nyt jänskättää, kun aikomuksena aloittaa taas kävely, että miten käy. Pitäisi malttaa, viitsiä, osata ja ymmärtää lenkkeillä metsäpoluilla minunkin asfaltilla liikkujan. :)

    Ps. Makeat lenkkarit! Toivon mukavia juoksukilometrejä niillä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kiitos :)
    Nyt on koeajettu tänään ekaa kertaa pinkit paholaiset! Ei ihan yhtä kevyiltä tunnu kuin "ne parhaat", mutta teinkin treenin matolla, joten sekin ehkä vaikutti.

    Olen muuten huomannut saman noiden tiukkojen kävelyjen kanssa - ehkä todellakin askellus on erilainen kävellessä ja ehkä se jalka iskeytyy jotenkin eri tavalla maahan silloin..

    Metsässä käveleminen on niin monella tavalla erinomaista, mielelle ja jaloille, että kannattaa lähteä pöpelikköön! :P

    VastaaPoista