Kilokiukuttelija

4.10.2014

Leipomuslauantai

Ei sillä, että välttämättä leipoisin sittenkään tänään. Ehkä vasta huomenna.

Mutta joo, nyt on viime ajat ollut enemmän leipomuksia kuin pariin vuoteen :)
Ensin piti leipoa pakkaseen ruisleipää. Ensin tein sitä juureen tehtyä limppua, sitten jossakin vaiheessa sitä aiemmin mainostamaani valmisruisleipäjauhotuotosta, sitten pitikin taas täydentää ciabatta-varastoja ja makeiden leipomusten osalta tuli toissapäivänä tehtyä banoffeeta. En tehnyt tuon reseptin mukaan, mutta ihan vaan linkiksi jos joku ei tiedä mitä banoffee on.

Niin ja sitten oli ne suklaa cookiet, joita on vielä pakkasessa muutama. En ole niitä nyt muutamaan päivään syönyt, kun on ollut banoffeeta.
Ja ei, ei syömättömyys ole mistään erinomaisesta itsekurista johtuvaa, vaan puhtaasti sitä, että nämä kaikki leivonnaiset on sen verran tujua tavaraa, että yksi annos päivässä riittää - ei vaan yksinkertaisesti jaksa/tee mieli enempää. Onneksi!!!

Tuli kaveri kylään ja tein ruoaksi muhkean maalaissalaatin (rehujen lisäksi ciabatta-paloja krutonkeina) ja jälkkäriksi siis banoffee. Olen tuota tehnyt ehkä parin viime vuoden aikana kolme kertaa, ja tällä kertaa siitä tuli jotenkin erinomaisen erinomaista.
Mieskin sanoi, että parasta mitä ikinä.
Mieitn hetken mistä voisi johtua. Ensin ajattelin, että jos se olisi se, että laittaessani sitä toffeeta keksimassan päälle se toffee sotkeentui siihen keksiin ja jouduin sitten haarukalla tekemään siitä sellaista mössöä - eli siinä ei ollut erilliset hienosti asetellut kerrokset.
Mutta ei se makuun vaikuta, joten mietin, että se voisi johtua siitä, että parilla edellisellä kerralla käytin eri keksejä pohjassa.
Sitten mietin, että olisko se se, että mies palikka osti voimakassuolaista voita edellisellä kerralla kaupasta, ja kun ei muuta ollut, käytin sitä. Tiedä sitten vaikuttiko se.

Virallisestihan tuossa pitäisi kai käyttää jotain digestive-lajiketta, mutta edellisillä kerroilla käytin muistaakseni Dominon jotain mansikkaa tms. Se selvästi tekee siitä liian makeaa. Nyt se oli jotenkin täysin makujen harmoniaa.

Sitten sain eilen impulssin, jota päätin noudattaa: eli aion nyt tehdä ekaa kertaa Key Lime Pie'ta. Hesarissa oli siitä sopivasti juuri juttu ja resepti, ja minun on pitänyt tuota tehdä varmaan kymmenen vuotta jo, enkä ole koskaan saanu aikaiseksi.

Piiras on ollut esillä lukemattomissa jenkkileffoissa ja -sarjoissa, ja olen aina sen nähdessäni miettinyt, että pitää kyllä ehdottomasti tehdä. Mutta ei vaan ole saanut aikaiseksi.
Enhän siis tiedä, että tykkäänkö tuosta, mutta koska tykkään kirpeästä ja sitruunasta/limestä, oletan, että pakkohan sen on olla hyvää :D

Mutta koska banoffeeta on vielä palanen jäljellä (syön sitä hitaasti pala päivässä) niin saattaa olla, että tuo piirakka toteutuu vasta huomenna.
En lupaa kuvaa siitä valmiina, koska mähän en koskaan koristele noita leipomuksiani mitenkään, joten ne ei välttämättä ole mitenkään silmiä hiveleviä, mutta eipä se ulkonäkö meikäläiselle ole se oleellisin :D
Jos siitä saa siedettävän kuvan, laitan tänne näytille aikaansaannoksen!

3 kommenttia:

 1. Luojan KIITOS että mulla oli vielä vähähiilarinen atkins-patukka käsiveskassa, muuten olisin kuollut kuolaan tukehtumalla sun postauksen luettuani! *sädekehä kiiltäen*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidähän tiukasti kiinni sädekehästä seuraavaa blogausta lukiessa.. Kuolausvaroitus!

   Poista
 2. Banoffee ehottomasti parasta bastogne-kekseillä, ei vaan tuu yhtä hyvä muilla!! Kannattaaa kokeilla :)

  VastaaPoista