Kilokiukuttelija

6.4.2014

Back on track

.. tai niinhän sitä luulis!

Tuo blogiotsikko tuli mieleen perjantaina kun kävin juoksemassa 5 km hiekkatiellä.
Torstaina siis kävelin matolla reipasta tahtia 30 minuuttia, eli melkein 3 km. Perjantaina uskaltauduin sitten hiekkatielle ja jalkaan laitoin ne "parhaat" lenkkarit, joita olen käyttänyt koko juoksukoulun ajan.

Matka meni tosi jees, ei tuntunut missään taaskaan. Ei penikoissa, ei polvissa, ei lonkissa, ei selässä. Ja matka tuntui lyhyeltä, kun uukkaria tehdessä mietin, että tuostahan se jatkuisi vielä puolen matkan verran jos juoksisin sen 10 km.

Mutta eilen sitten alkoi vasen polvi kiukutella. Siis kaksijakoisesti: toinen kipu on suoraan polvessa itsessään astuessani epätasaisessa maastossa (eli kun käyn koirien kanssa metsässä). Toinen kipu iski kun laskeuduin vähän useamman portaan; silloin kipu tuntuu polven ulkosyrjässä. Tällä kivulla onkin näköjään nimi: juoksijan polvi. Siihen näköjään auttaa venyttely, joten jätän tänään suunnitellun mattokävelyn väliin ja venyttelen ja huomenna sitten teen mattokävelyn ja keskiviikkona sitten voisi ehkä kokeilla taas maantietä.

Tuossa linkissä kerrotaan tämän vaivan tulevan erityisesti kaltevilla pinnoilla juoksemisesta ja siitä pitikin mainita jo 10 km juoksun osalta: huomasin, että hakeudun hiekkatiellä juostessa koko ajan mahdollisimman tasaiselle pinnalle. Nimittäin se kaltevuus tien pinnassa tuntuu jotenkin heti jaloissa. Tuo hiekkatie on monessa kohtaa hankala kaltevuuden osalta, ja usein ainoa tasainen kohta on keskellä, jossa vastaavasti on isompia kiviä/soraa.
Mutta näköjään olen tehnyt oikein välttäessäni kaltevia pintoja, vaikka siltikin olen onnistunut saamaan juoksijan polven.

On tää kyllä tyypillistä.. Kun sanotaan, että urheilija ei tervettä päivää näe, se pätee näköjään myös meihin aloitteleviin sohvaperunoihin.. ei päivää ilman kolotusta!

2 kommenttia:

 1. Niin se taitaa olla, että kolotuksia, vaivoja ja kipuja ilmaantuu itse kullekin. Harmi! :( Minulla lonkka tällä hetkellä niin hankala, että viime yön nukkuminen jäi tosi vähäiseksi, enkä tiedä, pitäisikö antaa lepoa vai liikuntaa. Katsotaan.

  Hyvämielistä, kivutonta ja reipasta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa todella ikävältä :(
   Itsellä esim. Arcoxia on lääkkeenä lakannut vaikuttamasta, pitäisi pyytää lekurilta jotain muuta yhtä hyvää, mutta ei sellaista vaan tunnu olevan.
   Jos kovin sattuu, lepo on aina parempi vaihtoehto kuin liikunta - liikkumaan ehtii myöhemminkin. Paraskin sanoja olen.. tänään piti kävellä, mutta en voinut vastustaa kiusausta ja juoksin välillä spurtteja matolla.. :)

   Jos lonkka on koko ajan kipeä, silloin korkeintaan sitä uintia ehkä kannattaa harrastaa..
   Lonkkakivutonta viikkoa sinnekin!!

   Poista