Kilokiukuttelija

10.4.2014

Välineellistettyä urheilua

Eiliselle lenkille lähti mukaan testattavaksi synttärilahjaksi mieheltä saatu uusi sykemittari.
Omistan siis ihan hyvän toimivan sykemittarin, mutta miehen (joka siis on aivan armoton tekninenhärvelifriikki) mielestä se on täysin turha kapine, kun se mittaa vain aikaa, sykettä ja kaloreita.
Hän siis käytti tilaisuutta hyväkseen, ja osti Bluetoothilla varustetun sykemittarin, joka sitten tietenkin kirjaa älypuhelimen appsiin kaiken mahdollisen tiedon

Mittari toimi ihan ok, mutta alussa oli ongelmia tuon kotelon kanssa: en saanut sitä millään pysymään kädessä loogisesti. Hinasin sen sitten vasempaan hauikseen ja kiristin verenpainemittarimansetin tiukkuudelle - johan pysyi!
Mies fiksasi siihen nyt lisää tarranauhaa, joten ehkä viikonloppuna saan testattua tuon uudelleen.

Mittarin mukaan tuo "vakiomutkani" pituus hiekkatiellä oli 6,1 km, ei se 5km, jonka olen mitannut. Lähden lenkille pienen metsän kautta ja palaan tietä pitkin (jotta voin napata postin), ja teen ne pätkät alku- ja loppukävelynä. Mutta ei niistä tule 1,1 km missään nimessä - korkeintaan 500 m. Eli 5 km mutkani ovatkin olleet noin 5,5 km mittaisia!

Huomasin nyt, ja edellisellä kerralla, että tuohon matkaan menee 44 minuuttia. Sen 10 km juoksin 87 minuuttiin, eli juoksin 10 km suhteessa nopeammin kuin 5 km! Tai siis hetkinen, jos se matka onkin 5,5 km, ehkä se sitten täsmääkin.. :D

Tuo mittari muuten kertoi saman kuin aiempikin mittari: suurimman osan juoksusta olen ihan muissa sfääreissä kuin ideaalilla rasvanpolttosykealueella. Ainoat ajat, jolloin olen sillä tasolla, on alku- ja loppukävelyn aikana.. Mutta, kuten sanottu, en siihen kiinnitä nyt mitään huomiota.

Päätin myös, että täytyy ostaa uudet juoksuliivit. Kun tuo rintavarustus on kuitenkin runsaanpuoleinen (DD-kuppi), tarvitsen hyvät liivit. Ostin joskus 10 vuotta sitten kahdet hyvät liivit - niissä oli jopa sellainen "kanava" senaikaiselle Polarin sykemittarille. On nuo vieläkin ihan hyvät, mutta en mistään löydä toista paria, joten tuo on liian suurella kulutuksella tuo ainoa kappale.

Oikean jalan penikat kiukuttelee vieläkin aika reippaasti. Olin suunnitellut huomenna kävellä matolla ja sitten viikonloppuna taas hiekkatielle. Nyt en vaan tiedä, pitäisikö sittenkin levätä vielä pidempään vai ei..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti