Kilokiukuttelija

21.4.2014

5 - 7,5 - 10

.. tämän pääsiäisen hölkkäsuunnitelma.
Eli pidennetään matkaa kerta kerralta ja kokeillaan, saadaanko 10 km juostua. Ja homma meni juuri niin kuin suunnittelin!

Torstaina oli 5 km lenkki, joka oli huomattavasti helpompi kuin aiempi juoksusessio. Lauantain 7,5 km meni ihan mukavasti ja tänä aamuna vedetty 10 km oli itse asiassa yllättävän lupsakka!

Muilla kerroilla tuo juoksumittari-mikälie-appsin naisääni ärsytti todella paljon, joten tän aamun lenkille pistin eukon hiljaiseksi. Ja se oli hyvä ajatus: aiemmin olen koko ajan kuunnellut ärtyneenä, kun ääni kertoo: "entering zone 4, entering zone 5, entering zone 4..". Ja siis 4 ja 5 ovat ne korkeimmat (epätoivottavat?) sykealueet.
Tänään päätin, että juoksen sen mukaan, mikä on fiilis enkä kuuntele naisen jorinoita matkasta, sykkeestä tai nopeudesta.

Yllättävää on, että a) juoksin 10 km tismalleen samaan aikaan kuin ekalla kerralla (88 min) ja että b) juoksen siis 10 km hitusen nopeammin kuin vastaavasti 5 km lenkin (45 min).
Juoksu rullasi mukavasti ja huomasin, että jos saan jonkun sopivan ajatuksen/haaveen/mielikuvaleikin päähän, matka menee vielä joutuisammin.

Appsi kertoo myös yllättävän uutisen siitä, että 10 km lenkillä olin enemmän zone 4- sykeellä kuin 5 km tai 7,5 km lenkeillä.. Hmm..  Päätin, että syytän siitä kaikesta sitä appsin naisääntä! :D Jos tästä lähin pidän eukon hiljaisena, ehkä sykkeetkin pysyy alempana?? ;)

*

Pääsiäinen on mennyt mukavasti auringosta nauttien. Ja tajusin eilen, että kaksi asiaa on eri lailla pääsiäisenä verrattuna muihin pääsiäisiin: Mignon-munien määrä ja sipsit/juustonaksut.
Yleensä mies kantaa kotiin helmikuusta alkaen Mignon-munia sellaisessa 4 kpl:n pakkauksessa. Normaaliin "pääsiäiseen" (pakko laittaa hipsuihin, koska Mignon-munia syötiin monta kuukautta) saattoi siis hyvin kuulua 12-16 Mignon munaa. Nyt kielsin miestä ostamasta noita megapakkauksia, ja hän osti viikolla sitten 2 kpl Mignoneita. Toisen söin lauantaina (7,5 km lenkin kalorivaje huomioonpttaen) ja toinen menee tänään.
Lisäksi jokaiseen juhlapyhään (paitsi jouluun) on aina kuulunut jokin sipsi/juustonaksupussi. Tietenkin. Tänä vuonna jätin sen vain ostamatta, eikä sitä siis ole tälle pääsiäiselle syöty.

Vastaavasti kuitenkin ostin torstaina kaupasta vihdoin sitä Susu-minttua. Hemmetin kauppiaat - olivat tehneet tarjouksen, jossa sai kaksi pussia yhden hinnalla, joten tietenkin piti ostaa kaksi pussia :D
Olen toisen pussin korkannut ja ihan jees. Mietin vaan, että mielikuva ja luulo nostatti odotukset ehkä korkeammalle kuin ne sitten olivatkaan. Siis ihan jees, mintun makuista Susu-suklaata, that's it.

Paino kävi pari päivää sitten 73,8 kg, mutta kuten tuolla yhdessä kommentissa kerroin, painoni tekee tuota mato-onkihyppelyä: nykäisy alas ja sitten pompitaan ees taas. 74,3 kg oli tänä aamuna.
ei tuosta juoksusta siis ainakaan haittaa ole painon putoamisen osalta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti