Kilokiukuttelija

15.4.2014

Oppimisia

Tänään piti päästä hiekkatielle. Oli vaan pakko. En suostunut enää potemaan noita penikoita, varsinkaan kun ne eivät tunnu juoksussa.

Vedin nyt lyhyemmän lenkin, koska kai se on niin, että ei lähes viikon tauon jälkeen saa heti repiä täysillä, kait? :D

Päätin tehdä 4 km lenkin, eli olisi vähän lyhyempi. Aurinkokin paistoi herätessä, joten mikäpä tässä lähteä baanalle.

Ne oppimiskokemukset tältä aamulta:
1. Se, että aurinko paistaa herätessä, ei takaa lämmintä, kaunista ja aurinkoista juoksusäätä.
2. Se, että on viikon tauko ja oletat, että tietenkin niin pitkän tauon jälkeen vedät kuin gaselli, ei pidä paikkaansa.
3. Se, että juoksumatolla oli välillä raskaita lenkkejä, ei tarkoita, etteikö hiekkatielläkin voisi olla raskaita lenkkejä.

Oli siis jotenkin tosi "painava" lenkki. Olin oikeasti kuvitellut, että liihottelen tien päällä noissa räyheissä Pinkeissä ja vaikka vedän lyhyemmän lenkin, voisin vetää se nopeammin...
Juu ei.
Tuntui kuin painaisin 200 kiloa ja tahti oli sen mukainen. Penikat ei tuntuneet missään lainkaan, eikä muutenkaan kolottanut, mutta oli vaan armottoman raskas juoksu.

Mietin 1,8 km kohdalla, että josko siirtyisin kävelyyn, mutta päätin silti jatkaa (lähinnä siksi, että mietin, että mitä ne kaikki kyyläävät naapurit miettii, jos kävelen, enkä juokse).

Sykkeet huiteli kuitenkin koko ajan niin korkealla, että 2,2 km kohdalla päätin siirtyä kävelyyn testatakseni, että putoaako sykkeet. Plus päätin jättää naapurien mahdolliset ajatukset omaan arvoonsa. Paskaaks minä niistä, minähän siellä raahustan! :)
Ja ei, ei syke pudonnut vaikka kävelin.

Ohessa screen shot tämän päivän juoksusta. Kuten näkyy, sykkeet ovat täysin muualla kuin ideaalitasolla. Mutta, kuten aiemmin todettu, jos haluaisin olla tuolla zone 2:lla, voisin ryömiä lenkkini..

Eilen testasin sen uuden Pantteri-tuutin!
Ihan hyvää oli, mutta se lakritsin/salmiakin maku aika pliisu. Jos vertailukohtana pitää Pappagallon lakrsitsijädeä, tuo oli aika heikko esitys. Mutta ihan ok syötävä kuitenkin.

2 kommenttia:

 1. Usko pois, huonoa juoksua seuraa aina hyvä, parempi juoksu, joskus jopa sellainen unelmajuoksu! :)

  Hyvää pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä odotellessa... :-D
   Mukavaa pääsiäistä sinnekin!

   Poista