Kilokiukuttelija

12.1.2013

Hesari 0 - NYT 1

Uusi Hesari on paska. Tai siis lähes paska. Vastustin tuota uudistusta heti, kun siitä ensimmäisen kerran kerrottiin, ja sekunnin sadasosan kuvittelin, että päätoimitatjalle laittamani hätähuutopalaute muka muuttaisikin prosessin suuntaa vielä. Juu ei muuttanut.

Uudistunut Hesari on ärsyttävä. Se ei ole Hesari enää. Nyt se on joku tabloidilehti, joka näyttää samalta kuin lehdet, joita ulkomaanreissuilla tulee selailtua lentokentillä tai hotellien aamiaisilla. Paska uudistus.

Minulle Hesari on iso lehti, jonka levitän keittiön pöydälle, ja joka vie suurimman osan pöytätilasta. Saatan välillä siirrellä lehteä hiukan, jotta saan luettua jutun vasemmasta tai oikeasta yläkulmasta. Aamiaista rapisee lehdelle ja kurottelen lukemaan juttuja.
Tämä uusi kirppuversio on mitätön, sekava, epälooginen, mannereurooppalainen, tai mikä vielä pahempaa: ruotsalainen!

Olihan se Aito, Oikea, Alkuperäinen Hesari hankala lukea vaikkapa lentokoneessa, mutta se kuului asiaan. Lehden taittelu ja rypistely - se oli osa Hesarin lukunautintoa.

En mielestäni ole mitenkään uudistus- tai tekniikkavastainen: Hesarin mobiili - ja verkkoversiota on luettu sujuvasti jo vuosia ja tiedän, että tekniikka kehittyy ja edistys edistyy. Mutta Hesarin paperiversioon ei olisi saanut koskea!! Koska se oli Elämys. Se Kuului Asiaan.

Uudistushan tuli voimaan vasta muutama päivä sitten, ja työkiireiden takia uudistettu lehti on tullut vain pikaisesti ja happamana selailtua.
Tänään aamulla pääsin sitten tutkailemaan lehteä hiukan paremmin. Tajusin, että minun tulee irrottaa kaikki osat erillisiksi (A-D) ja lukea ne siinä järjestyksessä. Siksi alun toteamus, että lehtiuudistus on vain lähes paska. Eli lepyin ehkä 3%. Mutta en enempää.

NYT-liite kuitenkin nosti osakkeitaan pitkästä aikaa. Edellinen "uudistus" vei liitettä huonompaan suuntaan enkä löytänyt siitä lähes koskaan mitään luettavaa. Nyt kuitenkin tuntui, että se oli palannut juurilleen ja sisälsi mukavasti erilaisia juttuja, tuttuja elementtejä unohtamatta.
NYT-liite voitti tässä uudistuksessa selvästi.

Saa nähdä toipuuko tästä muutoksesta silti koskaan. Pahoin pelkään, että ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti