Kilokiukuttelija

13.1.2013

Leikitään painonpudotusta

Löysin hauskahkon appsin.. anteeksi siis sovelluksen luurin Play Storesta. Tutkailin erilaisia vaihtoehtoja kirjata painonlaskua johonkin järjestelmään ja päädyin sitten ottamaan Noomin. Se oli saanut eniten kehuja, ja testasin jotain toistakin, mutta se oli lähinnä sellainen tsemppimuistutuksia lähettelevä höpöhöpöappsi.

Noomissa hyvää on se, että siinä on lähtökohtaisesti ok, että ei aio harrastaa liikuntaa enkä kirjaa liikuntasuorituksia. Huonoa, tai ehkä turhaa tai ärysttävää on, että sieltä tulee sitten meilejä, joissa kannustetaan ja kehotetaan keräämään lisää "Noom pisteitä". EVVK. Noita pisteitä tulee kaikista kirjauksista yms. mutta en ole vaivautunut edes lukemaan mitä sillä tarkoitetaan.

Huonohkoa lienee myös se, että (tietenkään) appsi ei ole hyväkarppausappsi, joten siinä painotetaan tuloksissa ja ruokien osalta perinteistä "hyi hyi (hyväkin) rasva on paha asia" -listausta. En kyllä etsinyt edes suomenkielisiä sovelluksia, joten en tiedä millaisia vaihtoehtoja sieltä olisi edes mahdollisesti löytynyt.

Ruokien kirjauskaan nyt ei ole mikään super yksityiskohtainen, mutta toisaalta en haluakaan alkaa kirjaamaan jokaista yksittäistä tuotemerkkiä syömisten osalta.

Oleellista on, että saan jonnekin kirjattua painon muutokset. Olen aiemmin naputellut niitä vähän vaihtelevasti eri Notes-sovelluksiin ja sitten unohtanut ne - ja samalla sen painonpudotuksen.
Tässä Noomissa taitaa tulla luuriin muistutuksia ruokailuista yms., ja se ehkä alkaa jossakin vaiheessa ärsyttää, mutta ehkä saan sitten kirjaukset kuitenkin tehtyä vähän kurinalaisemmin.

Vastahan tämä otettiin käyttöön eilen, annetaan sille nyt edes mahdollisuus toimia! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti