Kilokiukuttelija

23.1.2013

Mitä ajattelin tänään?

Tai siis mitä ihmettä mietin öisin??
Joululoman jälkeen päälle jäi joku ihme moodi, jonka seurauksena valvoin (liian) myöhään eikä uni tullut. Erityisesti joululoman ihanuushan piilee paitsi niissä kaikissa herkuissa, myös siinä, että saa valvoa pitkälle yöhän lukien joain hyvää kirjaa.

No, nyt se sitten jäi päälle, valvominen, mutta sillä lailla, että päässä vaan pyörii ajatukset. Ei siis stressaavia asioita, ei mitään ongelmanratkaisupainitilanteita, vaan kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Ajatukset poukkoilee kuin lottopallot, eikä niissä ole sinällään mitään järkevää ai sellaista, johon voisi tai pitäisi tarttua.

Koska valvominen alkoi olla jo sellaista, että se vaikutti arkeen, eli töissä väsytti ja mietitytti ajaa pitkiä matkoja, päätin kokeilla tätä uutta ihmelääkettä, anteeksi ravintolisää-vai-mikä-se-nyt-olikaan eli melatoniinia.
Minulla on lääkäriltä saatu nukahtamislääke, joka onkin ollut ihan hyvä; nukahtaa nopeasti eikä jää seuraavaksi aamuksi/päiväksi mitään seuraamuksia. Aiemmin oli toinen nukahtamislääke, joka oli surkea: ei nukahtanut ja seuraava päivä oli koko ajan tukkoinen olo.

En kuitenkaan nyt halunnut käänytä nukahtamislääkkeen puoleen, koska yllättäen sillä onkin meikäläisen kohdalla todella addiktoiva vaikutus: yhdestä (!) lääkkeestä jää päälle tarve ottaa seuraavanakin iltana jälleen lääke. Ei siis sellainen mikään narkkifiilis "tarttee saada piikkii!!!" vaan lähinnä seuraavana yönä ei uni vaan tule. Ei sitten millään.

Siksi päätin kääntyä pehmeämpien menetelmien puoleen ja testasin melatoniinia, tällä kertaa reseptillisenä. Ekana iltana nappasin rehvakkaasti kaksi pilleriä - ei mitään vaikutusta.
Parin päivän päästä otin illalla yhden - vähän väsytti jossain vaiheessa ja nukuin katkonaisen siedettävästi.
Eilen illalla otin yhden - alkoi tunnin sisällä luvatusti väsyttää, nukahdin nopeasti ja tuhisin kuin murmeli. Aamulla väsytti ehkä enemmän kuin tavallisesti (herään ärsyttävän nopeasti ja helposti virkeänä), mutta muuten olo jees. Kokeilen vielä tänä iltana miten homma toimii.

Tarkoitus ei siis ole syödä melatoniinia koko ajan, aion testata esim. miten viikonloppuyöt menee ilman sitä. Jos saisi nyt tuon unirtymin jotenkin taas haltuun. Nukkumatti tänne kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti