Kilokiukuttelija

27.1.2013

Herkuttelun anatomiaa

No niin, jotain muutosta sentään.. 76,6 kg tänä aamuna. Joulun shokkikiloista siis saatu noin 3,5 kg pois. Erinomaista. Mutta.. tämähän on aina se helpoin vaihe, koska tässä lähtee se joulun mässynestekilomäärä, joka on nopeasti tullut ja nopeasti lähtenyt. Tästä eteenpäin vastassa ovat pinttyneet ja juoksuhautoihin kaivautuneet rasvasolut, joita kaavitaan irti milli kerrallaan.
(Huomaa asenteeni kiloihini ja kroppaani: taistelu, sota, vihollinen, kilpailu.. kertonee kaiken oleellisen ;)

Miten tähänkään asti on pääty? Juostu huikeita maratoneja ja punnerrettu tuntikausia hikisenä kuntosalilla? Ei. Ei sittenkään. Tämä menee nyt puhtaasti varmastikin puoliautomaation piikkiin (siis tuolla ylempänä mainittuun helppoihin alkukiloihin), ja siihen, että herkut vaan väheni dramaattisesti.
Kun kotona ei ole sitä suklaarasiaa tai -levyjä, niitä on vaikeampi syödä.
Samoin jostain syystä kaupassa käydesssni olen suhtautunut välinpitämättömästi kaikkiin houkutuksiin ja herkkuihin ja ohittanut ne ajattelematta asiaa sen enempää.

Lisäksi se, että syön semi-karpisti, lienee auttanut: rasva pitää nälkää pois paremmin, eikä sokeaa hiilaritarveraivoa iske missään vaiheessa. Ei ole ollut nälkä.
Vettä join töissä parina päivänä kannullisen, mutta se nyt ei liene koskaan Se Ratkaiseva asia, jolla painoa putoaa.

Viime päivinä jostain syystä on vatsaa vähän poltellut - mitään selvää syytä en siihen keksi. Vainoharhainen sivupersoonani kehitti jo syyksi mahasyövän, koska tämä ei ole normaalia närästystä (tuttu vaiva), mutta jos tässä nyt vähän aikaa katselisi ja kuuntelisi kroppaa ennen kuin aletaan miettiä jotain kauheaa diagnoosia. Ruokavalion tai syömisten osalta en muuta keksi syyksi kuin uudet testaamani Haribon stevia-karkit. Mutta toisaalta välillä mahaa polttelee vaikka en ole niitä syönyt.

Yksi uudistus tässä hankkeessa on se Noomin käyttö. Olen aina pitänyt painon seurantaa ärsyttävänä, mutta ehkä se, että loggaan sinne ruokia (vaikka ne nyt ei tilastoidukaan sinne aina järkeästi kun sovellus on jenkkiläinen), ja painon muutosta, asia on enemmän mielessä ja skarppaan siksi paremmin.. Tiedä häntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti