Kilokiukuttelija

3.2.2014

Kulutetut kal.. eikun rahat

Sain tuosta Kanelin blogissa käydyn keskustelun pohjalta pienen pohdinnan aiheen:

Jos ei mietitä sitä, miten paljon on mennyt rahaa kaikkiin epäterveellisiin herkkuihin elämän aikana, paljonkohan on mennyt erilaisiis laitteisiin, joilla on sitten yritetty pudottaa kiloja?

Yritän muistella mitä kaikkea olenkaan ehtinyt jo ostaa ja käyttää (tai olla käyttämättä) kaikkien näiden vuosien aikana.

80-90 -luvun vaihteessa soutulaite. En muista hintaa yhtään, mutta markka-aikanakin oli aika kallis, olisko ollut jotain 600 mk (eli noin 100 euroa).

Sitten sellainen pieni askelstepperi - sellainen aika rinkula. Siinä oli siis jonkinlaiset käsitukiputket, mutta se ei kestänyt mitään käyttöä! Se hajosi muistaakseni jostain hitsauskohdasta, joten sitä ei voinut korjata. Taisi olla Anttilasta. Ekalla kerralla kävin vaihtamassa uuteen,  mutta kun sekin hajosi, taisin ottaa rahat takaisin kun ei niillä tainnut olla enää noita malleja. Taisi olla jotain 200-300 mk.

90-luvun puolessa välissä sitten salikortti parin vuoden ajan. En yhtään muista hintaa per kuukausi, mutta kyllä siihen nyt varmasti useampi sata euroa meni.

Sitten taisi tulla sellainen kunnon isompi stepperi. Ajan kanssa sekään ei kestänyt käyttöä (??), sen pumput jotenkin alkoi "laahaamaan" tai jotenkin petti.. Takuuta ei tainnut ollut olla enää pitkiin aikoihin, joten se meni sitten kai jossakin vaiheessa roskiin.Se taisi olla aika tyyris aikoinaan, olisko ollut jotain 300 euron pintaan.

Seuraavaksi vuorossa oli kuntopyörä. Se ei itse asiassa mennyt koskaan rikki :) Se oli jokin parempi merkki, joten hintakin oli varmaan jotain 300 euroa.

Kuntopyörän vaihdoin sitten kaverin kanssa päittäin siten, että sain häneltä lainaan penkin, tangon ja painoja. Se osui ajallisesti siihen vaiheeseen, kun treenasin itseni kutrailemalla 74 kilosta 63 kg.. Oi niitä aikoja!

Kaveri halusi penkin sitten jossakin vaiheessa takaisin, mutta en halunnut kuntopyörää enää meille.
Nimittäin meillehän hankittiin sitten sellainen kuntokeskus.
Tuossa kuvassa oleva taisi olla aika samanlainen. Se oli tarjouksessa (siksihän se tietenkin ostettiin..), maksoi 299 euroa.
Tuo toimi ihan ok, mutta eihän sitä sitten itse jotenkin jaksanut vaivautua kovin kauaa.

Viimeisenä tuli sitten tuo juoksumatto. Se olikin kaikkein kallein kapine ikinä, 1200 euroa (!!). Siksi onkin tässä vuosikaudet potuttanut, kun niin kallis laite on vaatetelineenä..

Lisäksi on tietenkin ostettuna puntteja, tasapainolauta, kuminauhoja jne.
Niiden hintaa en pysyt edes arvioimaan.

Jos nyt yrittää jotenkinkaan laskea mitä tämä kaikki on tullut maksamaan, kokonaishinnaksi tulee ainakin 2500 euroa. Jessus.. And nothing to show for it..

5 kommenttia:

  1. Kamalaa, en halua edes laskea! On mullakin rahaa tuhrautunut ihmevekottimiin, joita jaksoi hetken käyttää, mutta... Ja lisätäänpä siihen päälle vielä miehen vastaavat ostokset, joten täälläkin päästään hyvin korkeisiin lukemiin! Ja voi niitä kuntosalin ikuisuusjäsenyyksiä, joista ei päässyt eroon ja sitten maksoi niitä kuukausikaupalla salilla käymättä... :/

    VastaaPoista
  2. Ja lisää siihen ne kaikki ihanat herkut, joilla on kiloja kartutettu: siis niin niiden paino (satoja kiloja?) kuin summa (tuhansia??)..

    VastaaPoista
  3. Apua :D Mä olen päässyt melko halvalla kuitenkin. Oon ostanut vuosien varrella kuntopyörän, jumppavaatteita helvetisti, juoksukengät, joogamaton, steppilaudan (vai mikä se on), salikortin pari kertaa (eka kerralla tuli käytettyä, tokalla ei), jumppa-deeveedeitä muutaman, polkupyörän (ei vaan oo tullu sitäkään käytettyä vaikka siitä olis muutakin hyötyä kuin liikunta)... Eipä tuu muuta just nyt mieleen, onneksi!

    VastaaPoista
  4. Hei, minullakin on ollut sellainen askelstepperi joskus 90-luvulla. :)

    Herkkuihin kulutettu summa on jotain järjetöntä, en kestä edes ajatella sitä. Ja silti tulee päiviteltyä nykyruoan kalleutta, varsinkin niiden terveiden eväiden. Ihminen on hassu. :)

    Ps. Aloittaessani tätä muutosmatkaa ajattelin, että laittaisin joka viikko säästöpossuun sen rahan, minkä oletettavasti olisin laittanut herkkuihin, kunnes tajusin, että terveisiin valintoihin menee yllättävän paljon rahaa, joten jätin eurot niihin. Nyt olisi kyllä huikea euromäärä jemmassa, jos olisin toteuttanut aikomukseni. :)

    VastaaPoista
  5. Ja nykyisin kun kaiken maksaa kortilla (minä ainakin), ei käteistä edes ole laitettavaksi syrjään. Totta kyllä, että epäterveelliset ja vähäravinteiset (mutta monesti ah niin herkulliset) syötävät on halpoja verrattuna vaikkapa tuoreisiin kasviksiin..

    VastaaPoista