Kilokiukuttelija

15.2.2014

Minuuttimaniaa

Juoksukoulussa oli tänään "juokse 15 min "sinne" ja kävele ja juokse takaisin".
Jaksoin juosta tuon 15 min ja "takaisin" tullessa vedin välillä pari minuuttia juoksua ja välillä kävelin ripeästi.
Katsoin siis matkaa kun olin juossut sen 15 min ja huomasin, että pitää maton mittariin saada 3,4 km, jotta olisin tehnyt ikään kuin sen oikean mittaisen matkan.

Kun mietin sitä, että viikon päästä sunnuntaina kun pitää mitata ja juosta 5km, tulee siihen menemään hemmetin pitkä aika!

Ensin tein monimutkaisia korkeamman matematiikan laskukuvioita, kunnes tajusin, että jos matolla nopeuteni on nyt 6,3 km/h, minullahan tulee menemään siihen 5 km melkein tunti.

Aikamoinen hyppäys, kun ensi viikon aikana matkat tulee olemaan sellaista 20-25 minuuttia.. Ja
sunnuntaina pitäisi jaksaa vetää jotain 45-50 min lenkki.. Phew.

Olen  nostanut hölkkänopeutta 6,3 km:iin nyt viime päivinä, mutta en mitenkään voin nostaa sitä enempää.
Nimittäin jos tarkoitus on se, että juostaan ihannesykealueella, that is so not happening.

Muutin sykemittarissa ihannesykealueen esittämistavan prosenteiksi, niitä on jotenkin helpompi seurata.

Ihannealueeni olisi 61-77%. Kun hölkkään, olen jatkuvasti 80%, jopa 90%.. Jos haluan laskea sykettä ihannealueelle, joudun pudottamaan juoksunopeuden jonnekin alle 5 km/h.. ja silloin se tarkoittaa, että juoksen ihan jumalattoman hitaasti.. se tarkoittaa, että juoksisin sen kuuluisan 10 km viiden viikon päästä kahden tunnin ajan.. Ei taida tässä yhtälössä nyt kaikki mennä ihan oikein..

2 kommenttia:

  1. Minäkin oon noiden sykkeiden kanssa aika ihmeissäni. Tuntuu, että siellä ihannesykealueella on täysin mahdoton pysyä, jos meinaa eteenpäin juosta. Mun pitäis varmaan hiipiä eteenpäin, ettei syke nousis liian korkealle! :D Juoksin (ja osittain kävelin mäkien takia) 5,5 km ja siihen meni 52 minuuttia. Eli kyllä se vitonen menee lähemmäksi tuntia. Mutta siitä on toivottavasti suunta sitten vain alas päin! :) Mutta ei tuo vitonen ollu niin paha kuin olisin luullu, kunhan pitää sykkeen aisoissa, sillon sitä jaksaa ihan hyvin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin vaan, että kertooko tämä korkea syke liian korkeasta painosta vai liian huonosta kunnosta.. vai molemmista.. Mutta jos haluan olla "in zone", joutunen tästä lähin konttaamaan juoksukoulun..

      Poista