Kilokiukuttelija

24.2.2014

Johan sopan keitti!

.. tai siis voisi keittää :D

En siis muistanutkaan, että olin sittenkin tilannut Ebayn kautta sen soppakulhon. Se teki matkaa pari viikkoa, joten ehdin sen jo unohtaa kokonaan.
Kulho on toivottavasti nyt sopivan kokoinen!
Tarkoitus oli testiajaa se ekan kerran tänään, mutta eilen en löytänyt mistään aamiaiskulhoani, joten piti ottaa tämä käyttöön. Kyllä tämä tänäänkin pääsee käyttöön!

Se, mitä en muistanut tilatessa ollenkaan tarkistaa, on, että voiko tuon pestä astianpesukoneessa.. Kiinnitin vain huomiota kokoon, että olisi mahdollisimman iso.

Värivaihtoehdoista olisin oikeastaan halunnut sinisen tai vihreän, koska ne ovat lempivärejäni, mutta meidän keittiössä ei ole mitään sen väristä, joten päästin sitten ottaa tuollaisen oranssisen.
Ja tulihan mukana sitten vielä tuollainen kaunis puinen kansikin kulholle, joten nyt pitää olla tyytyväinen hetken aikaa! :P

Ja juu, tiedän, ostoksia pitäisi tehdä kivijalkakaupoissa eikä Kiinassa sijaitsevissa nettikaupoissa, mutta kun en löytänyt mitään sopivan kokoista ja hintaista (ja näköistä) täältä päin!

Eilen sitten oli se päivä, eli 5 km juoksu.. ja se onnistui!
Oli se aika raskasta välillä. Vaikka koneella pyöri mielenkiintoinen leffa, huomasin vilkuilevani välillä kuitenkin juoksumaton näyttöä. Lähinnä ällistyneenä siitä, miten hitaasti ne metrit eteni! :D
Ihan välillä pääsin hetkeksi "flow"-tilaan, mutta koska jälleen kerran kiinnitin siihen huomiota, se katosi.. argh!

Ja ne sykkeet!! Kolmen kilometrin kohdalla aloin tarkkailla sykemittaria. Voi siis olla, että jo sitä ennen oli huikeita lukuja, mutta ainakin siitä eteenpäin oli. Syke oli yli 90% ja loppupuolella se kävi 102% (ja siis ihanneväli on 61%-77%..).
Sykemittari kertoi, että sykkeen keskitaso oli 91% ja maksimi tuo 102%.

Mitenköhän tuohon pitäisi suhtautua? Olen sitä mieltä, että tuo korkea syketaso johtuu joko siitä, että olen täysin rapakunnossa, tai sitten näistä kiloista. Mutta luulisi, että kuuden viikon juoksukoulun aikana kunto olisi edes vähän kohonnut (??!). Ei ehkä sittenkään.

Mietin, että miten jatkan: tiputanko hölkkänopeutta ryömimistasolle, jotta syke pysyy alhaalla lenkin ajan, vai vedän käsketyn ajan/matkan ja annan sykkeiden huidella missä haluaa..??

Tuossa eilisessä sessiossa muuten paloi muuten 740 kcal! (Josta vain 20% rasvaa, koska ei oltu rasvanpolttosyketasolla..). Viime viikon kokonaiskulutus oli kans ihan hyvä, 3505 kcal.. En tosin jaksa tuota seurailla, mutta kun nyt tsekkasin tuon eilisen tiedot, näin sattumalta tuon koosteen :)

Niin ja eihän tuo ollut vielä tuossa!
Torstaina lukee ohjelmassa taas 5 km juoksu?! Eihän tää nyt näin pitänyt mennä, eihän?? Eikös se riitä, että painoin niska limassa lenkin jo kerran.. EI kai sitä nyt aleta toistamaan hemmetti enää ;)

Ja vielä yksi kiukuttelu: tarvitsen tuossa juoksukoulussa selkeät ohjeet ja määreet. Lauantaina ohjelmassa luki: "Juokse lyhyehkö lenkki vain huvin vuoksi. Älä yritä suorittaa mitään.". Ja huomenna on vuorossa: "Tee rauhallinen ja rento 15 min juoksulenkki".
Siis mitä v****a?? Lyhyehkö?? Huvin vuoksi?? Rauhallinen ja rento??
Eihän nuo ole mitään määreitä ja mittoja!
Miten minä päätän lyhyehkön matka? Tai rauhallisen ja rennon? Superraivostuttavaa!
No lauantaina hölkkäsin sitten sellaisen 30 min lenkin, olikohan jotain 2-2,5 km.
Ja huomenna? Saa nähdä.

Nyt riittää tältä päivältä kysymys- ja huutomerkit! Ei ku.

9 kommenttia:

 1. Onnea vaan, 5 km ei olekaan mikään pikkumatka!

  VastaaPoista
 2. Olen ylpeä vitosestasi - onnea! :)

  Muttamutta, mikset siirry juoksemaan ulos?? Voin kertoa, että sen jälkeen et enää tahdo takaisin juoksumatolle. Ulkona voi juosta rauhallisia ja rentoja juoksuja tai ihan mitä vain, mitattuja tai mittaamattomia. Suosittelen! Mutta varoitan: saatat rakastua juoksuun! Ja se on paha tauti se.

  Ps. Tarviiko edes sanoa, että minulla on juoksuikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :-)
   En juokse ulkona koska en voi: asumme 5 km pitkän hiekkatien päässä ja tämä tie on aina talvisin ihan peilijäällä. Nytkin koko matkalta ihan jumalattoman liukas autollekin.

   Siksi tämä juoksukoulu sopii ajallisesti hyvin: viety loppuun siinä vaiheessa kun tie on sula ja pääsen taas hiekalle taapertamaan :-D

   Uskon, että kaipaat juoksua ja samalla pelkään lonkan ja selän osalta..

   Poista
  2. Liukkaus estää juoksun, ymmärrän. Mutta jospa kevät tulisi teidänkin hiekkatielle pian. Odotan innolla, kun postaat ensimmäisistä ulkona juoksuistasi! :)

   Poista
  3. Olen useampana vuonna kyllä juossut tuossa hiekkatiellä, ne kaikki kerrat vaan kaatui erinäisten hölmöilyjen takia sitten siihen. Muistan kyllä, miten ihanaa oli esim jonain kesäaamuna 7 maissa käydä aamulenkki..
   Jos nyt sitten tänä vuonna kun olen toivottavasti tehnyt kaiken 'oikein' tuon juoksukoulun avulla :-)

   Poista
  4. Ok, jotenkin kait unohdin tai jotain, että olet juossut aiemminkin.

   Poista
 3. Onnea vitosesta! :) Ulkona juokseminen on kyllä helpompaa siinä mielessä, että se ei ole niin tappavan tylsää. Ulkona siihen flow-tilaan pääsy on siis oikeasti mahdollista ja jopa helppoa. Ulkona voi myös asettaa itselleen tavoitteita toisella tavalla kuin matolla. Mutta kyllä mattojuoksukin on ihan jees, jos on hyvää musiikkia. Ilman musiikkia mä en juoksisi metriäkään, koska tylsistyn vaan ihan älyttömän nopeasti...

  Noita sykejuttuja oon minäkin miettinyt. Mulla sykkeet ei nouse aivan noin pilviin, mutta korkealle nyt kuitenkin, lähemmäs sinne 75-80 % ja yli juostessa. Ja en tosiaan tätä yhtälöä ymmärrä, että pitäisikö sitä sitten muka kävellä vain ja jättää juoksut kovakuntoisemmille? Olis kuitenkin halua ja intoa mennä. Miehellä sykkeet on nimenomaan olleet lenkeillä tuolla 90-100 % ja ylikin. Onhan se vähän huolestuttavaa, että jos tunninkin lenkin vetää sellaisilla sykkeillä, niin onko se esim. vaaraksi sydämelle? Ja onko siitä hyötyä, kun nuo suositukset on tosiaan aika paljon alemmat? Mä en oikeasti tajua näitä juttuja yhtään! O_o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-)

   Pitäis varmaan mennä jollekin juoksufoorumille vähän lueskelemaan noista sykkeistä. Voihan olla, että ideaali olisi se rasvanpolttosykealue, mutta muuten ei väliä vaikka sykkeet huitelis missä vaan (??)

   Poista