Kilokiukuttelija

3.1.2014

Poisheittämisen mahdottomuus

Mitäköhän sitä on tenavana saanut kotona päähän taottua, kun millään ei voi heittää pois syömättömiä herkkuja?
Vai onko se edes asia, joka pitäisi tehdä? Eli heti kun uusi vuosi alkaa, ja alkaa ryhdistäytymisliike, kaikki roska pitäisi heittää pois?

En kyllä siihen pysty. Eli toistaiseksi syön pois vielä mitä herkkuja jäljellä on. Pakkasessa on vielä joitakin torttuja sekä konvehteja ja suklaata löytyy vielä vähän. Sekä sitä ihanan turmiollista Millionaire's Shortbreadiäkin on! Siis tein sen kai pari viikkoa sitten, ja vielä on yhden syömiskerran verran jäljellä. Sitä ei vaan voi syödä kerralla paljoa. Mutta jos sen tuhoaisi tänään lopullisesti sitten.

Muistan kun joitakin vuosia sitten oli jostain syystä jäänyt juustonaksuja kulhoon iltaherkuttelun jäljiltä. Päätin heittää ne pois (vaikka nahistuneet juustikset on jostain syystä suuurta herrrkkkua!). Hassua, että vieläkin muistan, miten se tuntui hölmöltä: heittää ihan ok syötävää (jätetään nyt arvioimatta juustonaksujen terveysarvoja..) vain siksi, että niiden syöminen tuo turhia kaloreita.

En ole koskaan oikein osannut heittää ruokaa roskiin - ja lautasen syön aina tyhjäksi. Eri asia, jos kaapista löytyy nahistunut ja vanhaksi mennyt tuote, se kuuluukin roskiin.
Mutta se, että esim. nyt heittäisin loput suklaat roskikseen.. ei onnistu. Miksi ihmeessä?!
Jos olen ne ostanut, syön ne myös pois.
Mutta nyt ei sitten tietenkään pidä mennä kauppaan hakemaan lisää herkkuja :D
Enkä muuten ole sitä tehnytkään! Eilen kävin kaupassa ja ostin pähkinöitä ja banaaneja laitettavaksi viipaleina pakkaseen. En mitään epäterveellistä!
Tosin tietenkin mies kävi sen jälkeen kaupassa hakemassa muutaman unohtuneen asian ja toi samalla (itselleen) sitten pari pussillista karkkia.. Miehet.

4 kommenttia:

 1. Mäkään en osaa heittää pois mitään. En edes, jos olen ottanut lautaselle liikaa ruokaa eikä loput kertakaikkiaan enää mahdu mahaan. Sitten pidän vaan taukoa ja syön loput hetken päästä. Vähän tyhmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olen miettinyt samaa. Mikä siinä on niin vaikeaa, etttä vaan heittäisi pois?? Olen huomannut esim., että ärsyttää suuresti, jos mies jättää lautaselle tai johonkin astiaan loppuruokia. Eikö niitä voi tehdä juuri sopvia määriä tai sitten syödä vaan kaikkea pois.

   En kuitenkaan olen mikään pula-ajan lapsi, joten en tajua, miksi tämä on niin hankalaa..:)

   Poista
 2. Voisitko muuten vaikka antaa ne loput herkut jollekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokien kohdalla voikin laittaa koirille loput (elli ruoka ole liian mausteista, mitä se meillä usein on), mutta esim. suklaata ei voi niille antaa.
   Olen usein vienyt kokonaisen suklaarasian tms töihin pois kiusaamasta kotoa, mutta esim. nyt ei oikein voi viedä jotain ruttuista leivonnaisen loppua muille. Tai irtonaisia konvehteja.. :)
   No nyt ollaan tilanteessa, jossa jäljellä on enää rippeitä, joten ei kauaa ole enää hätää ;)

   Poista