Kilokiukuttelija

5.1.2014

Liikunnallisia haasteita

Sain (oletettavasti kutsu oli meikäläisellekin tarkoitettu :D) Lealta haasteen tarttua juoksun aloittamisen yrittämiseen. Lupasin tutkailla tuota juoksuohjelmaa ja miettiä josko minusta olisi tuohon.

Ongelmia löydän heti kaksi: oma selkeä haluttomuus tarttua haasteeseen (syynä laiskuus?) ja toiseksi kun tuota ohjelmaa katsoin, se ei ehkä sittenkään toimi meikäläiselle kun tässä vaiheessa vuotta käytän juoksumattoa. Tai siis käytän minkä käytän, jos käytän.

Kun tuossa on "kävele takaisin kotiin". Niin mutta jos olen matolla, niin miten mittaan mitäkin matkoja?
Pitäisiköhän etsiä jostain vastaavanlainen ohjelma räätälöidympänä. Eli ohjelma, joka on tarkoitettu ylipainoiselle, rupukuntoiselle tekosyitä kaiken liikunnan osalta keksivälle laiskurille, joka voisi aloittaa mahdollisen hölkkäämisen tai juoksun, mutta juoksumattoa apuna käyttäen. Anyone?

Toisaalta kuitenkin tuo juoksuohjelma on erittäin lempeä ja helppo, eli ei taatusti liian rankka. Mutta kun tunnen itseni hyvin, pelkään pahoin, että saatan keksiä tekosyitä olla tekemättä mitään.

Haasteen huomasin vasta tänään, joten tietenkään en voi tänään vielä aloittaa tuota. Mutta jos huomenna?

Voihan olla, että tänään olen tätä mieltä juuri siksi, että jotenkin on täysin vetämätön olo. Ei sellainen, että olisi tulossa kipeäksi tjtn, mutta ehkä tämä käsittämätön harmaus ja märkyys vaan alkaa katkaista tämänkin kamelin selän. Tekisi mieli vaan kaivautua peittoihin ja nukkua pakkasiin asti.

2 kommenttia:

 1. Joo sullekki se oli tarkoitettu. Mie sitä mietin ja mietin ja mietin ja keksin koko ajan lisää tekosyitä, olla osallistumatta. Vielä. Kesällä voisin alottaa. Tai keväällä. Kuhan sais 10kg painoa pois, niin onnistuis ehkä tuo 2minuutin juoksu. Ja että nivelet ei sano itteään irti. On meinaan aika kovaa kyytiä nivelille kun 90kilonen juoksee/hölkkää.
  Mutta ihan ehottomasti haluan pystyä juoksemaan 10km. Se olis hienoo! Vois juosta iltalenkiksi 10kilsaa, KÄSITTÄMÄTÖNTÄ?!?
  Kuhan et olis kipeeksi tulossa. Jään kuulolle otatko haasteen (tai vastaavan) vastaan.

  VastaaPoista
 2. Olen aloittanut hölkän (en oikein osaa kutsua sitä juoksuksi, kun ei se ole ollut kovin pitkäkestoista) useampana keväänä.
  Parhaimmillaan hölkkäsin satoja metrejä, en edes kilometriä. Kävelin kyllä ripeästi.
  Joka kerta onnistun rikkomaan jonkin paikan. Yleensä siinä vaiheessa, kun kunto ei ole vielä kovin kaksinen, mutta luulot omista kyvyistä suuret.. Jos tänä vuonna sitten jotenkin saisi hallitummin homman hanskaan..

  VastaaPoista